Aňa Geislerová na Hrad? Ano. Je „krásná a chytrá“

09.02.2022 12:41 | Ze sítí

Představte si, že by z herečky Ani Geislerové byla prezidentka. V červnu se tato představa splní v kinech v romantické komedii Prezidentka režiséra Rudolfa Havlíka. „Její Kateřina je krásná a chytrá žena, která řízení republiky věnuje veškerý svůj pracovní i osobní čas,“ popisuje její roli profil filmu. A dle CNN Prima News si Geislerová myslí, že jsou Češi připravení na to, aby na Hradě seděla žena. „Taková laskavá náruč nějaké paní prezidentky by mi strašně vyhovovala a byla by to pro mě obrovsky vítaná změna,“ uvedla s tím, že by prezident měl tmelit a dávat pocit důstojnosti.

Aňa Geislerová na Hrad? Ano. Je „krásná a chytrá“
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Herečka Aňa Geislerová

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48687 lidí
Nápad na film, který diváci mají spatřit už v červnu tohoto roku, vznikl již v roce 2016, uvádí režisér Rudolf Havlík, který zároveň sepsal i scénář. „Už tenkrát jsem měl nápad, že by bylo fajn udělat film, kde bychom měli českou prezidentku, protože mi to tenkrát přišlo zajímavé a neotřelé a už tenkrát jsme se o tom začali bavit s paní producentkou,“ uvádí. Má se jednat o romanci s prvky komedie.

Havlík uvedl, že o nikom jiném než o 45leté herečce neuvažoval. „Aňa má neuvěřitelnou vůli a je velmi přímá, velmi otevřená,“ chválil ji. Geislerová hrála v jeho předchozím počinu, Pohádky pro Emu.

„Pro mě bylo strašně důležitý vědět, že ta postava, ten charakter toho člověka, je opravdu někdo, kdo bytostně cítí potřebu něco měnit, pomáhat a skutečně má charakterové kvality, aby mohl být prezidentem. Aby prostě cítil potřebu věci dávat dohromady, do pořádku...“ vyjádřila se ke své roli Geislerová. „Její Kateřina je krásná a chytrá žena, která řízení republiky věnuje veškerý svůj pracovní i osobní čas,“ popisuje její postavu propagační profil filmu.

Režisér Havlík má kromě Prezidentky na svém kontě už pět dalších filmů, převážně romantické komedie, z nichž divácky nejúspěšnější jsou právě Pohádky pro Emu. Kromě Prezidentky má v roce 2022 vyjít ještě pokračování dalšího Havlíkova filmu, Po čem muži touží 2.

Pro CNN Prima News uvedla Geislerová, že se s Rudolfem Havlíkem často a ráda hádá, ale jedná se o „kreativní“ střety. Zazněla i otázka, co by si Geislerová myslela o tom, kdyby byla na Hradě žena. „Nejsme na to zvyklí, ale myslím si, že jsme na to možná připravení, a bylo by to skvělý. Člověk, který vám dává pocit nějaké důstojnosti, péče, stmeluje. Taková laskavá náruč nějaké paní prezidentky by mi strašně vyhovovala a byla by to pro mě obrovsky vítaná změna,“ mínila herečka.

„Myslím si, že když už je člověk prezident, tak asi musí být smířený s tím nebo by měl být smířený, že to je služba. A hlavně tak by k tomu měl přistupovat,“ reagovala na otázku, jak se jí hraje žena, která má rozvrh připravený na týdny dopředu.

A přiznala se, že z hypotetických kandidátek už má favoritku, kterou by na nejvyšším postu ráda viděla. Neřekla však kterou. „Protože mi přijde, že ženy mají dar, a je to překvapivé, ale v těch funkcích mi ženy přijdou jako přímočarejší, jednodušší, jakoby srozumitelnější. A zrovna na tuhle funkci by to bylo příjemný,“ řekla CNN Prima News.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…