Analytik sledoval odstupujícího ministra na ČT: Velmi mě překvapil

21.03.2012 22:17

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Josef Dobeš oznámil ve středu na jednání vlády rozhodnutí rezignovat. V komentovaných Událostech ČT svá slova potvrdil s tím, že oficiální kroky učiní v pátek. Ve čtvrtek chce ještě absolvovat tiskovou konferenci s eurokomisaři, kde přislíbil svou účast.

Analytik sledoval odstupujícího ministra na ČT: Velmi mě překvapil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

"Dobeš mě překvapil především ve dvou věcech," řekl ParlamentnímListům.cz analytik Břetislav Polách, který živé vysílání komentovaných Událostí sledoval. "On jednak řekl, že kolegové Peake, jmenovec Dobeš a Kamil Jankovský hlasovali na vládě nejen proti svému svědomí, ale taky proti programovému usnesení Nečasovy vlády a posléze upozornil na to, že pokud by právě tito ministři nehlasovali, jak bylo potřeba, možná by to vedlo k silné destabilizaci," říká Polách.

"Toto nahlédnutí do vládní kuchyně je velmi nezvyklé. Co dále bylo na Dobešově vystoupení zajímavé, to byla skutečnost, jak působil. Ještě stále velmi ostře, místy jízlivě. Rozhodně ne odevzdaně či sklesle. Čtu z toho, že tlak na jeho odstoupení přišel taky zevnitř vlastní partaje," doplňuje Polách.

"Celkově hodnotím Josefa Dobeše jako velice kvalitního řečníka, byl faktický a věcný v tom, co České televizi prozradil. I přesto jsem přesvědčen, že tím, co zažil dnes na vládě, byl ještě v této pozdní, večerní hodině znechucen."


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…