Andrej Babiš a Milan Chovanec se opravdu ošklivě pohádali, píše server

24.08.2015 10:32

Na utajovaném jednání předsednictva Bezpečnostní rady státu o kauze České pošty prý došlo k hádce mezi ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Informoval o tom server Neovlivní.cz.

Andrej Babiš a Milan Chovanec se opravdu ošklivě pohádali, píše server
Foto: red
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec

Chovanec prý svému koaličnímu partnerovi Babišovi vyčítal, že ačkoliv věděl o připravované kauze pošty, nechal si to pro sebe a neinformoval ho. Tak se stalo, že se Chovanec v aféře takzvaně „vykoupal“.

Celý text je ZDE

„Kdyby se na mě někdo obrátil s tím, že má vaši nahrávku a hodlá vás s ní dehonestovat, tak bych považoval za slušné vám o tom říci,“ rozčiloval se podle zdroje serveru Chovanec na Babiše.

Ten prý mu, věren své výbušné povaze, hlasitě odpovídal.

Ministr vnitra Chovanec narážel na to, že se s podnikatelem Lukášem Čadkem, který aféru rozpoutal, sešel v minulosti několikrát Babišův poradce Adam Vojtěch. „Měl mu dávat jakési přísliby. Tvrdí to alespoň pan Čadek. Je potřeba si to vysvětlit, odkrýt a říci veřejnosti, kde je pravda,“ řekl prý Chovanec.

Babiš ale údajně jakékoliv přísliby směrem k podnikateli odmítl.

Ministr vnitra Chovanec na jednání Bezpečnostní rady státu údajně vystupoval sebejistě. Zřejmě proto, že podle informací serveru se za něj postavili státní zástupci i ředitel tajné služby BIS Jiří Lang. Všichni prý řekli, že Chovanec nemá s korupční nabídkou, v níž zaznělo, že výměnou za miliony pro něj a ČSSD dojde k narovnání sporu podnikatele Čadka s poštou, podle dosavadního vyšetřování nic společného. A naopak že tajná služba v posledních letech opakovaně upozorňovala na to, jak si soukromé firmy údajně „zotročují“ poštu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…