Andrej Babiš má tajemného geniálního pomocníka. Čtěte více

05.02.2014 9:52

Podnikatel a nový ministr financí Andrej Babiš, který uspěl se svým hnutím ANO v podzimních volbách, si s sebou do politiky přivedl hned několik lidí ze zemědělsko-potravinářského koncernu Agrofert, který vlastní. Asistenta v Poslanecké sněmovně mu podle zjištění serveru iHNed.cz dělá nadprůměrně inteligentní šachista Darek Kysela.

Andrej Babiš má tajemného geniálního pomocníka. Čtěte více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

Anketa

Je rok od zvolení Miloše Zemana. Dělá prezident svou práci dobře?

77%
23%
hlasovalo: 18947 lidí

Nenápadný mladý muž, který se ve sněmovně pohybuje v blízkosti Andreje Babiše, je Darek Kysela. Už v Agrofertu byl asistentem generálního ředitele a nyní se oficiálně stal také Babišovým poslaneckým asistentem. Jak zjistil server iHNed.cz, připravuje mu podklady pro jednání, stál také u zrodu ekonomického programu nové vlády.

Ještě před vznikem hnutí ANO prý Kysela pomáhal Babišovu občanskému sdružení s rešeršemi a analýzami. Před podzimními volbami koordinoval odborné skupiny hnutí ANO, které jej v rámci svého týmu označuje za analytika. Účastnil se také jednání týmů, které ladily koaliční smlouvu mezi ANO, ČSSD a lidovci.

Nyní bude Andreji Babišovi pomáhat hledat v rozpočtu úspory. „Je pravděpodobné, že bude dostávat i některé úkoly, které se budou týkat výkonu ministra financí," uvedla pro server mluvčí ANO Radka Burketová.

Kysela je pravou rukou Babiše. Do jeho hnutí ale nevstoupil

Kysela je členem Einsteinovy společnosti, která sdružuje lidi s IQ vyšším než 150. Mediálnímu zájmu se vyhýbá. V Babišově podniku začal pracovat hned po dostudování Purkyňovy univerzity v Ústí nad Labem, rychle se vypracoval. Nakonec přešel přímo do centrály Agrofertu coby asistent generálního ředitele a poté i vnitřní auditor.

S Babišem začal podle iHNed.cz blíže spolupracovat při jedné z významnějších investic. Členem jeho hnutí ANO prý ale není. „V politice se nijak neangažuje," tvrdí Burketová. Jak server podotýká, svého šéfa se ale Kysela zastává například v internetových diskusích. „Proboha, s tím zvracením na Babiše jste fakt trapní... Nemáte jiné téma?" reagoval prý přes svůj facebookový profil například u článku týdeníku Reflex.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…