Andrej Babiš odjel k Arabům. A může si přečíst tento vzkaz

27.10.2015 8:54

Zákon o vyšším zdanění hazardu nebude při jeho projednávání ve sněmovně obhajovat ministr financí Andrej Babiš (ANO), protože bude trávit s dětmi dovolenou v Dubaji. Na informaci serveru Novinky.cz zareagoval poměrně ostře sociálnědemokratický poslanec Ladislav Šincl, kterého před časem Babiš obvinil z toho, že je zlobbován hazardním průmyslem.

Andrej Babiš odjel k Arabům. A může si přečíst tento vzkaz
Foto: pixabay.com
Popisek: Hazard - ilustrační foto

Kvůli Babišově dovolené ve Spojených arabských emirátech vláda v pondělí rozhodla, že Babiše zastoupí ministr dopravy Dan Ťok (ANO).

„Předkladatelem není Ministerstvo financí, ale vláda. Ta na svém zasedání pověřila k předložení této novely jednoho ze členů vlády. Premiér mi odsouhlasil, že zákon předloží jiný ministr,“ citoval server Babišova slova. Pokud bude opozice argumentovat jeho neúčastí, je to podle něj důkaz toho, že si tuto novelu z nějakých důvodů nepřejí.

Celý text je ZDE

Babišovu neúčast kritizoval poslanec a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Z jeho strany prý nikdo nechce zdanění hazardu zablokovat. „Ale já si myslím, že tohle samo o sobě je dostatečná informace o míře profesionalismu pana ministra,“ uvedl Kalousek.

Na svém facebookovém profilu okomentoval informaci o neúčasti Babiše při projednávání zmíněného zákona také poslanec Ladislav Šinc. „Asi se k němu doneslo, že se na něj zítra v PSP chystám a chci ho vyzvat, aby doložil své pomluvy o ‚zlobbovaných poslancích“ (tj. mně), a tak raději uletěl pryč,“ napsal poslanec s tím, že jej to neodradí. A přes Babišovu nepřítomnost prý předloží „řadu důkazů o jeho lžích“.

Celé znění příspěvku poslance Ladislava Šincla na jeho facebookovém profilu:

Tak náš ministr financí místo hájit zákon o hazardu letí s dětmi do Dubaje... Asi se k němu doneslo, že se na něj zítra v PSP chystám a že ho chci vyzvat, aby doložil své pomluvy o „zlobovaných poslancích“ (tj. mně), a tak raději uletěl pryč... Nicméně to mne neodradí a předložím i přes jeho nepřítomnost zde řadu důkazů o jeho lžích... Máte se na co těšit.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…