Andrej Babiš se rozčílil: Všichni nadávají na ruskou propagandu. Ale co ty weby, co chrlí lži proti mě?

19.01.2017 21:21

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš zase jednou spustil svůj slovní kulomet. Obětí jeho útoku tentokrát byl server Echo24.cz. Babiš konstatoval, že jde o server, který nemá na práci nic jiného, než ho napadat. V této souvislosti vzpomněl na úřad pro boj s dezinformacemi ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD). Pokud se nový úřad hodlá zabývat ruskou propagandou, Babiš by chtěl, aby se zabýval i tou českou. Novináři se ptali na peníze.

Andrej Babiš se rozčílil: Všichni nadávají na ruskou propagandu. Ale co ty weby, co chrlí lži proti mě?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš znovu zaútočil na server Echo24. Není to poprvé, co šéf státní kasy nenechal na tomto serveru nit suchou, ale ani novináři mu nezůstali nic dlužní. Ministrovu velmi ostrou reakci na dotaz, kolik miliard si vydělal doopravdy, přetiskli celou. A obratem poukázali na rozpor mezi tím, co říkal Babiš v minulosti a co tvrdí dnes. Server totiž pátral po tom, kde vzal Babiš peníze na nákup od daní osvobozených dluhopisů.

„Moje celkové příjmy od roku 1993 byly 2 531 768 228 korun. Z toho příjmy, které byly zdaněné Agrofertu, byly 1 863 801 107, z toho jsem zaplatil, a to vy určitě nenapíšete, 337 503 547 korun daní,“ odpověděl Babiš na otázku, z čeho dluhopisy koupil. Po dotazu zaútočil na server Echo24, obvinil ho z publikování lží a jeho redaktory označil za „zhrzené redaktory Lidových novin, které je dovedli do bankrotu“, vyjádřil se majitel Agrofertu.

„Tady máme jeden think-tank, který má strašně starostí, a já s tím souhlasím, že máme weby pod vlivem ruské propagandy. A co ty české weby, které neustále chrlí lži. Speciálně weby proti mně. Kdo je vlastně financuje. Na to se nikdo neptá. Takže když to odpočítám, protože vaše pseudoanalytička měla strach, že za 22 let, nebo kolik to je, jsem měl vyžít ze 44 milionů. Takže mi zůstalo 1 049 498 231,“ konstatoval šéf ANO.

Celý článek naleznete zde.

Ještě před pár týdny však novinářům z Deníku a Hospodářských novin říkal něco jiného. „Od roku 1993 jsem jako fyzická osoba oficiálně vydělal 1,8 miliardy korun, za tu dobu jsem na dani z příjmů zaplatil 310 milionů korun a 27 milionů korun na pojistném. Můj čistý příjem tedy byl 1,526 miliardy korun a za ně jsem nakoupil dluhopisy v ceně 1,482 miliardy korun.“

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Která čísla tedy platí? Na to se ptá i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Kromě toho by prý také rád věděl, jak se k dalšímu problému svého vicepremiéra postaví předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) nebo další vicepremiér Pavel Bělobrádek? Skončí všechno obviněním, že novináři lžou a vedou proti ministrovi permanentní kampaň, což jsme slyšeli nejednou? Miroslav Kalousek na sociální síti Facebook konstatoval, že počínání vicepremiéra Babiše dopadá na celou vládu. 

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek má za to, že by Babiš měl celou kauzu důkladně vysvětlit, neboť je to v jeho vlastním zájmu.

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…