Andrej Babiš se rozhádal prakticky se všemi a teď si staví nový tým. I to zaznělo v televizní rozlučce náměstka Wagenknechta

24.06.2015 22:33

Končící první náměstek ministra financí Andreje Babiše (ANO) Lukáš Wagenknecht byl hostem středečních Událostí, komentářů České televize. Znovu vysvětlil, proč nechce být politickým náměstkem ministra Babiše. Komentář k Wagenknechtově odchodu přidal David Klimeš z Hospodářských novin. Ten prohlásil, že Babiš se rozhádal s kdekým. Pár důležitých slov přidal i k Lubomíru Zaorálkovi, který je možná důležitější než jeho americký protějšek.

Andrej Babiš se rozhádal prakticky se všemi a teď si staví nový tým. I to zaznělo v televizní rozlučce náměstka Wagenknechta
Foto: Česká televize
Popisek: Lukáš Wagenknecht

„Já už jsem to říkal, politický náměstek je zbytečná funkce. Je dobře placená, ale jde o úředníka, který v podstatě nemá žádnou pravomoc,“ konstatoval hned v úvodu host. Babiš ale prohlásil, že politického náměstka považuje za nejbližšího spolupracovníka. Wagenknecht k tomu pouze dodal, že dříve šéf státní kasy o této funkci mluvil jinak.

Bohužel prý také ministr neprozradil, proč Lukáše Wagenknechta odvolal, a to ani na přímý dotaz svého končícího náměstka, který post opouští tento pátek. Sám prý opravdu neví, proč byl odejit, a odmítá spekulovat. „Procesy probíhaly standardně, probírali jsme výsledky mé práce,“ prozradil. Teď si prý dá dovolenou a dál se uvidí.

Babiš se rozhádal s každým a Zaorálek je asi opravdu důležitý

Klimeš doplnil, že se možná ministři zbavují svých náměstků i proto, že se blíží první červenec jako den, kdy vstoupí v platnost služební zákon a bude mnohem těžší měnit úředníky. A až si nový systém „sedne“, Klimeš jako optimista věří, že se vše zklidní.

„Ale Andrej Babiš se stačil rozhádat s prakticky celým vedením ministerstva a teď se možná snaží vytvořit nový tým. Další zvláštní situace panuje na Ministerstvu zahraničí, kde je teď osm náměstků. Já jsem se díval, kolik náměstků má Ministerstvo zahraničí USA, a jsou to dva. Tak možná české Ministerstvo zahraničí řeší mnohem rozsáhlejší agendu,“ poznamenal v nadsázce host z Hospodářských novin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…