Andrej Babiš shání lídry krajských kandidátek. Řada současných kádrů ANO prý protáhne obličej

24.02.2017 21:11

Hnutí ANO čeká o víkendu volební sjezd, na kterém bude vybráno nové vedení. Pozice Babiše coby vůdce hnutí je v podstatě neotřesitelná. Server ihned.cz k tomu ovšem dodává, že ne všechno běží podle představ očekávaného staronového předsedy. Jedna věc se mu prý nedaří.

Andrej Babiš shání lídry krajských kandidátek. Řada současných kádrů ANO prý protáhne obličej
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

ANO Andreje Babiše má před sebou volební sněm, na kterém by mělo představit program pro nadcházející volby. Očekává se také, že Babiš zůstane v pozici nejmocnějšího politika hnutí, které zakládal. Na postech místopředsedů však ke změnám dojít může. Post prvního místopředsedy pravděpodobně obhájí Jaroslav Faltýnek. Získal nominaci z 11 krajů. Hodlá se mu postavit Jaroslava Pokorná Jermanová, současná hejtmanka Středočeského kraje, jenže získala nominaci jen ze 2 krajů, takže její šance na úspěch nejsou příliš velké.

Podle předvolebních průzkumů by hnutí ANO mělo ve volbách 2017 zvítězit. Otázkou ovšem je, zda bude mít dost „tahounů“ do čela kandidátek v jednotlivých krajích. „Šéf ANO se dlouhodobě snaží dostat podnikatele do svého hnutí na čelná místa kandidátek, ale moc se mu to nedaří,“ píše server.

Celý článek naleznete ZDE

Pozornost by ovšem mohla přilákat jiná známá jména. Dorazí např. známý hokejový brankář Milan Hnilička. Přece jen však nebudou chybět podnikatelé. Jako host dorazí např. podnikatel Jiří Bláha, který dostal nabídku vést kandidátku ANO v Libereckém kraji. V roce 2013 získával v Libereckém kraji hlasy pro ANO v čele kandidátky současný poslanec Martin Komárek. Bláhovi jsou prý myšlenky hnutí ANO blízké. Nejinak tomu je i u podnikatele Františka Piškanina.

„Andrej Babiš je člověk, kterého si vážím, uznávám a mám ho i lidsky rád. Je mi ctí, že mohu na sněmu vystoupit a podpořit ho,“ sdělil Piškanin. „Už tehdy mě zaujalo jeho obrovské odhodlání, se kterým do toho šel. Jsem rád také za jeho jasné ukotvení v Evropské unii a v NATO. Líbí se mi také princip, o kterém mluví, tedy funkční stát – spokojený občan – silný stát, jasná ekonomická pravidla i respekt k sociální spravedlnosti,“ dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…