Andreje Babiše zaskočila bývalá novinářská hvězda z TV Nova, kterou si jistě pamatujete. Takto to dopadlo

16.06.2014 15:27

Na tiskové konferenci po jednání vlády byl vicepremiér Andrej Babiš zaskočen, když se ho jeden z novinářů nečekaně zeptal na podvodný pořad, který běží na televizi, jež patří Agrofertu. Šlo o bývalého reportéra TV Nova Jana Tunu.

Andreje Babiše zaskočila bývalá novinářská hvězda z TV Nova, kterou si jistě pamatujete. Takto to dopadlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Dotaz vicepremiérovi položil novinář Jan Tuna, který dříve dlouze působil na TV Nova a nyní se na brífink dostal jako zaměstnanec serveru Stream.cz. Poukázal na pořad Music game, jejž vysílá TV Óčko a na který upozorňovala i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Jde totiž údajně o podvod, kde jsou okrádáni diváci – pořad ale dále běží a nikdo zatím nebyl potrestán.

Andrej Babiš však připustil, že o tomto pořadu neví, a tak to ani zatím nemohl řešit. „Na Óčko nekoukám, já koukám jen na ČT 24, takže nemám tuto informaci,“ přiznal ministr financí.

Zároveň pak dodal, že tento problém nemůže řešit, neboť odešel z Agrofertu, a tak o médiích, která spadají pod vydavatelství Mafra, nerozhoduje. „Já neřídím Óčko ani nevolám do Mafry. To mám zakázáno, jak je známo,“ řekl Babiš. „Musíte položit otázku panu Košíkovi, to je šéf Agrofert Média.“

Jinak vláda na brífinku oznámila některé změny, na nichž se dohodla. Například v pondělí schválila předběžné návrhy výdajů a příjmů jednotlivých ministerstev a dalších kapitol státního rozpočtu. Zároveň se kabinet shodl, že schodek rozpočtu bude příští rok 100 miliard korun.

Nyní bude vláda podle Babiše o rozpočtu dále debatovat prakticky až do září, kdy musí návrh schválit a předložit sněmovně. 

Vláda se také shodla, aby zachránce stovek židovských dětí Nicholas Winton dostal Řád Bílého lva. Hlava státu i vláda také zachránci poslala blahopřejný dopis k jeho 105. narozeninám. 

Vláda rovněž rozhodla o uzavření investiční smlouvy mezi Českem a korejským výrobcem pneumatik Nexen. Investice za 22,8 miliardy korun přinese podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v prvních letech nejméně 1000 pracovních míst Ústeckému kraji, v němž bude společnost působit. Do budoucna by Nexen mohl v průmyslové zóně Triangle na Žatecku investovat až 40 miliard korun, což by byla největší zahraniční investice v Česku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…