Angela Merkelová je hloupá a řízená zvenčí. To řekl důležitý muž z okruhu Miloše Zemana, a bylo toho víc

30.09.2015 8:47

Za hloupou a pomatenou označil německou kancléřku Angelu Merkelovou senátor a předseda zemanovské Strany Práv Občanů Jan Veleba. Toto nelichotivé hodnocení si vysloužila za svůj přístup k (ne)řešení uprchlické krize. Politik to uvedl, když odpovídal na otázky čtenářů, které se v posledních dnech nashromáždily na Velebově profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Angela Merkelová je hloupá a řízená zvenčí. To řekl důležitý muž z okruhu Miloše Zemana, a bylo toho víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Čtenář Miloš Dušek s odkazem na informace sociálních sítí a internetových médií poukázal na to, že německé úřady odebírají děti těm rodičům, kteří projeví jiný názor. A německou kancléřku Angelu Merkelovou přirovnal kvůli tomu k vůdci třetí říše Adolfu Hitlerovi. Veleba vyzval Duška k tomu, aby si článek na bulvárním serveru přečetl ještě jednou. „A zjistíte, že se tak (odebrání dítěte rodiči, pozn. PL) může stát v případě, kdy rodič ohrožuje rozvoj dítěte. A ten ohrožuje, nejenom když zanedbává péči o dítě, ale také když je bude vychovávat v duchu násilí, extrémní xenofobie atd. a je tam uveden jeden případ před několika lety, kdy ještě nebyla současná uprchlická krize. Takže srovnávat největšího zločince světa všech dob, s prominutím, s hloupou a zmatenou Merkelovou je hloupost,“ reagoval Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Český premiér se nechce vůči EU vyautovat. Vyautuje se ale vůči občanům ČR

Pavla zase zajímal senátorův názor na naše další setrvání v EU. „Promiňte mi prosím příměr, ale po Hitlerovi zůstala Evropa v troskách, po Merkelové zůstane název Evropa ve vzpomínkách těch, co emigrovali a nebyli nuceni přijmout islám,“ svěřil se čtenář se svými obavami.

Veleba označil současnou politiku německé kancléřky Angely Merkelové za „neuvěřitelně hloupou a nesmyslnou“. Tu mohla realizovat mimo jiné hlavně díky tomu, že jí ostatní představitelé členských států EU na všechno kývali. „Minimálně nebyli schopni se postavit proti. Viz nyní náš premiér, který v tom Fica a Orbána nechal, aby se prý vůči EU ‚nevyautoval‘. Že se ‚vyautuje‘ vůči občanům naší země, je jiná věc,“ rýpnul si senátor do českých vládních špiček.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Aby mohla Evropa zdegenerovat, jsou zapotřebí USA, poslušná Merkelová a politici EU, kteří zbaběle mlčí

Leon Steiner vyjádřil obavu z toho, že USA „chtějí zdegenerovat Evropu pomocí negramotných muslimských uprchlíků“, protože Evropa je pro USA hrozbou.

„Na to, aby vývoj, chcete-li rozklad EU šel tímto směrem, jsou potřeba tři: USA, poslušná Merkelová a pak představitelé členských států EU, kteří ohnou hřbet a zbaběle mlčí. A já znám pouze tři, kteří hřbet neohýbají a nemlčí – Robert Fico, Viktor Orbán a Miloš Zeman. No a to je málo, a proto to jde, jak to jde,“ odpověděl Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Máme štěstí, že na Hradě nesedí kníže

Další čtenář tvrdil, že uprchlíci jsou jen zbabělí dezertéři a okupanti. Poukázal na to, že podle oficiálních odhadů tvoří dvě třetiny neustále se stupňující migrační vlny do Evropy mladí muži plni síly. „Místo toho, aby zůstali ve svých zemích, bojovali za svou vlast proti nepříteli a snažili se o následnou obnovu své země, tak zbaběle utíkají, své ženy a děti tam nechávají a kradou Evropanům vše to, co po staletí budovali, prostě chtějí přijít k hotovému, přičemž na tom nemají ani nejmenší zásluhu,“ rozhořčil se čtenář.

„Tak, jak to píšete, to bohužel je a nemůže to skončit dobře. Ale je tu jedna zásadní věc – ten útěk a divokou imigraci jim někdo umožnil, respektive vytvořil podmínky a potom umožnil,“ reagoval Veleba s tím, že podmínky vytvořily Spojené státy a někteří jejich spojenci tím, že zničili Libyi, Irák, Sýrii. „Zmizela hráz, státní hranice a mohli se naloďovat směr Evropa. A korunovala to madam Merkelová, když je všechny pozvala do Německa,“ dodal s tím, že se nyní ukazuje, že EU v této záležitosti totálně selhala a nevěří, že je schopná nějakého rozumného řešení. „Dokonce se ukazuje, že koncept EU je špatný a že to je slepá ulička ve vývoji,“ podotkl Veleba s tím, že za tohoto stavu je naší svatou povinností se postarat o naši zemi a uhájit naše hodnoty a odkaz předků. „To musíme za této situace udělat my sami, nikdo to za nás neudělá,“ uvedl s tím, že tento názor bude „tvrdošíjně“ prosazovat. „Máme štěstí, že na Hradě nesedí kníže a že tam sedí muž pevných kořenů hájící české národní zájmy,“ dodal.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Pomatená Merkelová je řízena zvenčí. Kým? Tím, kdo ji roky odposlouchával

Také další otázka se týkala uprchlické krize. „Proč EU nezasáhla či nezasáhne? Úmysl? Kdo řídí Merkelovou? Odvolá ji někdo?“ ptal se čtenář naléhavě s odkazem na internetový článek, podle kterého byli evropští politici už v dubnu varováni před masovou migrací a před příchodem teroristů do Evropy.

Podle Veleby EU nezasáhne proto, že se zde nenašel jediný akceschopný politik, který by na sebe vzal odpovědnost. Spíš než úmysl je to podle senátora zbabělost, touha po majetku a u některých propojení na mafie převozníků a převaděčů. „Zbabělost proto, že se bojí pojmenovat příčinu exodu migrantů. Tou jsou rozvrácené státy jako například Libye (tam je nyní připraveno 1,2 milionu migrantů), Sýrie (v sousedním Turecku je připraveno 1,7 mil. migrantů, vesměs Syřanů), Irák. Příčinou jsou USA a v případě Libye s nimi ještě Francie a Velká Británie,“ uvedl Veleba.

„Pokud se týká pomatené Merkelové, tak si myslím, že jde o kombinaci multikulti fanatismu a jejího řízení zvenčí. Od koho? Od toho, kdo ji několik let odposlouchával. Jinak ji odvolají až voliči ve volbách, kde propadne a skončí v pohrdání,“ uvedl Veleba s tím, že je to právě Merkelová, kdo způsobil celé Evropě neštěstí. „Je ale třeba dodat, že se tak stalo za přihlížení všech politiků s výjimkou snad Orbána,“ dodal Veleba.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…