Ani nechtějte vědět, co napsal Ransdorf o Pavlu Bělobrádkovi. Pak pokračoval svým oblíbeným tématem

17.12.2014 9:46

Europoslanec Miloslav Ransdorf se obul do místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka. „Pan Bělobrádek je – nemýlím-li se – veterinář z jatek,“ napsal na svém profilu na ParlamentníchListech.cz s tím, že o majetku církve v průběhu dějin ví jen velmi málo. O lidoveckém ministrovi kultury Hermanovi a filosofovi Tomáši Halíkovi zase uvedl, že podle něj jsou jejich pozice neslučitelné s křesťanskou etikou. O tom psal v souvislosti s bombardováním bývalé Jugoslávie a mučením osob podezřelých z terorismu.

Ani nechtějte vědět, co napsal Ransdorf o Pavlu Bělobrádkovi. Pak pokračoval svým oblíbeným tématem
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Jeden z čtenářů ParlamentníchListů.cz zjevně nesouhlasí s názorem šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, který obhajuje církevní restituce. Bělobrádek argumentuje tím, že co bylo ukradeno, se má vrátit, a zároveň odkazuje na péči církví o nemocné a staré a zároveň na plánovanou odluku církve od státu „Já se však domnívám, že veškeré aktivity církve jsou dotovány státem a chudáček církev neplatí nic. Jde o nemocnice, hospice a taktéž školy. Jaký je Váš názor?“ ptá se komunistického poslance Miloslava Ransdorfa.

„Pan Bělobrádek je – nemýlím-li se – veterinář z jatek. O složitostech názoru samotné církve na majetek v průběhu dějin ví velmi málo,“ smetl ze stolu názor místopředsedy vlády.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Ransdorf opakuje svůj názor, tedy že při restitucích nejde jen o majetek, který církvím patřil. „V plném slova smyslu o církevní, čistě církevní majetek nešlo a jít ani nemohlo. A církev se svými institucemi nemůže fungovat jako náhrada za struktury sociálního státu, zdravotnictví a školství,“ rozohnil se komunista.

Jde tu o kulturní převrat srovnatelný s pobělohorskou dobou

„ Jde tu o něco jiného – o další kolo majetkového převratu, s ním spojené zlodějny a o zajištění majetkové základny pro konzervativní ideologii. Takzvaná církevní charita jen zastírá pokus o kulturní převrat, srovnatelný s pobělohorskou dobou,“ odpověděl Ransdorf.

Celá otázka s odpovědí ZDE:

Ransdorf v odpovědi „napálil“ i teologa Tomáše Halíka

Ani ministr kultury, rovněž lidovec, Daniel Herman neobdržel od komunisty Ransdorfa podporu. Herman se totiž nedávno na stránkách ParlamentníchListů.cz vyjádřil k mučení osob podezřelých z terorismu v USA tak, že to pobouřilo jiného ze čtenářů. Uvedl totiž, že po dobrém by žádný terorista či náboženský fanatik údajně neprozradil nic.  „Otázka jen je, jaká míra nátlaku je legitimní.“ tvrdil Herman s tím, že on sám je proti mučení a rozhodně je neschvaluje. Čtenář to vnímal tak, že podporuje nelidskost, nehumanitu, netolerantnost a arogantnost ke všemu obyčejnému lidskému. „Kde se to v něm bere, ten zaujatý církevní středověký feudalismus, jenž obhajuje humání bombardování, americké mučení (i když s teroristy to asi jinak nepůjde) a vůbec vše zlé…“

Europoslanec na svůj profil napsal, že Herman v něm vzbuzoval rozpaky už v době, kdy jako vysvěcený kněz požádal údajně z kariérních důvodů o laizaci, aby se mohl stát ředitelem státní instituce (ÚSTR). „ Domníval jsem se, že hluboce věřící člověk vnímá kněžství jako své poslání a doživotní závazek. Asi jsem se mýlil. Názory havlovců na bombardování Jugoslávie hodnotím ostře kriticky, ale víc než Herman mne tehdy ohromil mediální mág Tomáš Halík. Podle mě jsou jejich pozice neslučitelné s křesťanskou etikou,“ nešetří odsudkem Ransdorf.

Celá otázka s odpovědí ZDE:

Převrat na Ukrajině pomohl jenom oligarchům, obyčejní Ukrajinci válku nechtějí

Další dotaz mířil na Ukrajinu. Čtenáře zajímala role oligarchů Kolomojského a Achmatova, „kteří mají své batalióny. Údajně občas jeden druhému, místo toho, aby bojovali proti tzv. separatistům, likvidují fabričky na povstaleckém území,“ napsal a ptal se také na počty mrtvých v konfliktu.

„Převrat na Ukrajině pomohl jenom oligarchům,“ tvrdí komunistický europoslanec. Obyčejní Ukrajinci podle něj válku nechtějí. „ Ztráty na životech jsou podle mých informací mnohem vyšší. Soudím, že ukrajinský lid zatím neřekl poslední slovo a že v zemi dojde k sociálnímu výbuchu,“ varuje Ransdorf.

Politik také popsal vztahy Rinata Achmatova s Viktorem Janukovyčem. Nejprve podporoval jeho kampaň a následně prý kontroloval značnou část poslanců verchovné rady, kteří Janukovyče podle Ransdorfa nezákonně sesadili.

Celou odpověď naleznete ZDE:

A další dotaz zase nešetří Ransdorfa. Ironizuje jeho „duchaplné“ vyjádření, že v útocích na prezidenta Zemana vidí americký rukopis. Ale politik se hájí tím, že dotyčný nečte jeho příspěvky pozorně. „Jinak by vám nemohla uniknout zmínka o knize Gena Sharpa Dictatorship to Democracy. Podle v ní popsaného receptu proběhla pod taktovkou USA destabilizace režimů už ve 27 zemích světa, a jak jsem napsal v jednom článku, všechny tyhle barevné revoluce, ‚vyvážející demokracii‘, byly jak přes kopírák,“ nechce se vzdát Ransdorf tohoto podezření.

„Neměl byste také současně upozornit na to, že se k nám blíží balony s letáky s protistátními texty a s americkými brouky?!?!?!“ Uvedl čtenář a odkázal tak na dřívější komunistickou propagandu. „Americké brouky a balony s protistátními letáky necháme s vaším dovolením v 50. letech minulého století, realita dneška je jiná,“ tvrdí Miloslav Ransdorf.

Celý dotaz i s odpovědí ZDE:

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…