Ani slovo o Ukrajině. „Pavel něco tuší.“ Analytik překvapil

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné můžete získat i zdarma, prozkoumejte možnosti předplatného.
  • hlasování v anketě pod článkem = 1 prémiový bod
  • zapnutí čtečky pro daný den = připravujeme
  • přehrání audiočlánku (TTS) = připravujeme
  • 01.01.2024 15:29 | Komentář

    Po bezmála deseti měsících ve funkci prezident Petr Pavel poprvé vystoupil s výročním projevem, který přesunul zpět na novoroční datum, zatímco jeho předchůdce Miloš Zeman volil raději vánoční čas a aranžmá. Místo svíček a sváteční výzdoby prezident hovořil vestoje v exteriéru hradního nádvoří s pozadím katedrály. Tento vizuál jednoznačně chválí mediální analytik Jiří Mikeš, kterého ParlamentníListy.cz požádaly o zhodnocení prezidentova projevu. Ten mimo jiné postřehl, že se prezident v projevu nezmínil o Ukrajině.

    Ani slovo o Ukrajině. „Pavel něco tuší.“ Analytik překvapil
    Foto: Hans Štembera
    Popisek: Briefing zvoleného prezidenta Petra Pavla v Hrzánském paláci. Tématem bylo shrnutí uplynulého týdne a také plány na následující týdny

    „Zapůsobil tak. Nakonec je to hezkej chlap a forma prodává víc, než obsah. Ten v jeho týmu, koho napadlo nechat ho stát, je hodně chytrej. Je to zajímavá změna, navíc je to generál, tak co by seděl za stolem,“ ocenil aranžmá.

    Co se naopak podle něj příliš nepovedlo, bylo televizní zpracování České televize plné ostrých střihů mezi záběry.


    Novoroční projev Petra Pavla. (Screen: ČT24)

    Pokud jde o obsah, hned úvodní část projevu se podle Mikeše prezidentovi docela vydařila. Pavel aktuálně zmínil jedenáct dní starou střelbu na Filozofické fakultě, kde student postřílel čtrnáct lidí. „Tomu tématu se asi nemohl vyhnout. Ale pojal to rozumně a uvážlivě,“ ocenil.

    Prezident hovořil o tom, že strach a vztek, které nyní celkem pochopitelně cítíme, musíme překonat. „Přeji si, aby svíčky a květiny na pietních místech znamenaly také společnou vůli, že nás krutost a násilí nezastraší. Že si připomeneme osobní hrdinství všech, kteří se zlu dokázali postavit a že naše země vyjde z té hrůzy silnější a jednotnější,“ zaznělo z prezidentových úst.

    A doplnil, že bohužel nikdy nebude možné zajistit přítomnost policie úplně všude a provádět tolik kontrol, abychom eliminovali veškerá nebezpečí.

    „Můžeme zlepšit zákony, kontroly a opatření, ale nemůžeme se kvůli strachu vzdávat svobody,“ uzavřel.

    Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: Jakub Vosáhlo

    Důchodová reforma

    Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Uživateli nejlépe hodnocený komentář

    Byl to projev takový lidský, soudružský, prostě z dob jeho mládí. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusebavorák , 01.01.2024 16:23:50
    Jednou soudruh, vždycky soudruh.

    |  12 |  0

    Další články z rubriky

    „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

    18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

    Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…