Anonym, posedlost, řev. Exministr Kremlík vůbec poprvé o chování Babiše, když u toho nejsou novináři a poradci

15.02.2020 16:59

Když předseda vlády Andrej Babiš (ANO) přivedl do vlády právníka Vladimíra Kremlíka, mluvil o něm jako o schopném manažerovi, který v barvách hnutí ANO zvládne řídit resort dopravy. V lednu 2020 však téhož ministra vyhodil z kabinetu pro neschopnost řešit zakázku na e-shop s dálničními známkami. A Vladimír Kremlík se po pár týdnech rozhodl, že přišel čas otevřeně promluvit o tom, co je Babiš zač.

Anonym, posedlost, řev. Exministr Kremlík vůbec poprvé o chování Babiše, když u toho nejsou novináři a poradci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády ČR Andrej Babiš zúčastnil konference Setkání lídrů českého stavebnictví a vystoupil zde s projevem

Vladimír Kremlík se rozhodl obsáhle popsat, jaké to je, když vám Andrej Babiš šéfuje ve vládě.

Anketa

Máte rádi Stanislava Křečka?

95%
5%
hlasovalo: 32336 lidí

„Jsem často dotazován na můj osobní vztah s Andrejem Babišem. To je nepochybně zajímavé téma. Šlo o čistě pracovní vztah, nikdy jsme nebyli v přátelském či užším vztahu. Pan Babiš je neuvěřitelně pracovitý. Jeho tempu nelze prakticky stačit. Není pravdou, že s panem Babišem nelze vést diskusi. Naopak, lze jej i přesvědčit. Máte na to však jen několik vteřin, ale lze to,“ napsal Vladimír Kremlík na sociální síti Facebook.  

Ke cti prý Babišovi slouží, že umí být tvrdý i k lidem, kteří si myslí, že k němu mají blízko. A pokud má pocit, že se někde dostatečně nešetří, buď zasáhne, nebo umožní zasáhnout jiným. Jen se prý nesmíte bát Babiše argumentačně přesvědčit, třeba i zvýšeným hlasem.

„Pan Babiš vždy slyší na čísla, kolik to bude stát a jaký bude přínos. Andrej Babiš pohrdá slabochy a přitakávači, musíte na něj často zvýšit i hlas. Tomu on rozumí. Musíte předkládat fakta a hovořit srozumitelně a stručně,“ pokračoval Kremlík.

Babiše prý vždy respektoval a je dalek toho, aby se pouštěl do nějaké laciné kritiky premiéra. Pouze konstatoval, že každý člověk má své chyby. V okolí premiéra prý však našel osobu, ke které měl opravdu velké výhrady, a stejně tak tam našel člověka, jehož si velmi vážil.

„Měl jsem silné výhrady k jedné osobě z okolí pana premiéra Babiše a netajil jsem se tím. V okolí pana premiéra je rovněž osoba, které si velmi vážím, které plně důvěřuji a která mi hodně pomohla. Ať již v názorech na řešení budoucnosti nebo osobních/partnerských věcí. Pokud se s Vámi sejde osoba, která má k premiérovi pracovně snad nejblíže, a řekne skutečný názor na věc, pomůže to v rozbouřené době hodně. A nebyla to jen úlitba vůči mé osobě. Často Vám pomohou lidé, od kterých to nečekáte...“ prohlásil Kremlík.

Jedna věc mu prý ale u Babiše opravdu vadila. Jeho údajná posedlost drby. „Tak jako každému mi vadila u Andreje Babiše ta jeho až ‚posedlost‘ různými drby a anonymními zprávami. Ale musím uznat, že se to lepšilo, ověřoval si informace,“ uznal Kremlík.

Vůči Babišovi však necítí nějakou zatrpklost, takže pokud někdo čekal, že bude ve svém textu hodně kritizovat, zklame je.

„Možná, že mým subjektivním pohledem na Andreje Babiše mnohé zklamu, možná, že někteří čekají zhrzenost či zatrpklost, ale k tomu není důvod. Nikdy jsem neměl tolik pracovních nabídek a zakázek jako nyní. Nemám důvod být zatrpklý, získal jsem know-how, životní zkušenosti a kontakty. Člověk má mít pokoru i vděčnost. Spíš si kladu otázky o směřování této země, o jejím ukotvení, o slibech, které nikdy nikdo nesplní. Jsem rád, že brzy budu moci všechny otevřené věci vysvětlit a uzavřít jednu životní etapu. Mimochodem, přišly i nabídky vstoupit do politiky,“ uzavřel Kremlík.

Vladimír Kremlík se rozepsal o Babišovi

Vladimír Kremlík se rozepsal o Babišovi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…