Anonymous dali Kalouskovi na web ještěra

18.04.2012 12:49

Web ministra financí Miroslava Kalouska napadli hackeři hlásící se ke sdružení Anonymous. Zveřejnili na něm své prohlášení, v němž Kalouskovi vyčítali podle nich necitlivá úsporná opatření. Stránce dominoval obrázek ještěra. Po desáté odpoledne se web vrátil ke své běžné podobě.

Anonymous dali Kalouskovi na web ještěra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

"Vámi podporovaná opatření vedla k drastickému snížení životní úrovně důchodců, tedy osob, které se již nemohou bránit a mnohdy se ocitají v bezvýchodné situaci," uvedli hackeři. Podle nich Kalousek "bral ze špatných kapes", když snížil platy policistům, hasičům nebo záchranářům, ale mezd politiků se šetření výrazně nedotklo.

Napadena už byla i stránka ODS

Anonymous v uplynulých měsících zaútočili také na web ODS. Nejprve na něm v únoru uveřejnili své prohlášení odsuzující smlouvu ACTA, která má chránit duševní vlastnictví na internetu, ale čelí ostré kritice kvůli omezení svobodného prostředí internetu. O několik dní později pak získali osobní data tisíců členů ODS. Seznam rozeslali médiím a připojili k němu výzvu českým politikům, aby odmítli mezinárodní smlouvu proti padělání.

Anonymous je volné společenství hackerů, recesistů a síťových aktivistů, které nemá jasnou strukturu a vedení a ani jasné zaměření, proti čemu a jak bojuje. Všeobecně je vnímáno jako hackerské sdružení, protože největší pozornost vzbuzuje svými hackerskými útoky, ale prezentuje se i různými žerty či recesemi nebo pouhými informacemi a sděleními na internetu. Skupina se často prezentuje maskou inspirovanou tragickým hrdinou katolických vzbouřenců v Londýně na počátku 17. století Guyem Fawkesem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…