Arab, který pohaněl Zemana, Fica a Orbána, si otevřel ústa už i na Donalda Trumpa. A Moskva...

12.10.2016 12:47

Je to měsíc, co vysoký komisař OSN pro lidská práva Zaíd Husajn označil českého prezidenta Miloše Zemana za demagoga, populistu a politického fantastu. Podobně ostře se nyní pustil do republikánského kandidáta Donalda Trumpa, který by prý jako americký prezident byl nebezpečný pro celý svět. Z Ruska mu vzápětí přilétla rázná odpověď.

Arab, který pohaněl Zemana, Fica a Orbána, si otevřel ústa už i na Donalda Trumpa. A Moskva...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Husajn se již několikrát projevil jako nekompromisní kritik současných poměrů. Když se mu před rokem nelíbil přístup Evropy k uprchlíkům, neváhal vytáhnout příměr s předválečnou dobou a odmítavým postojem evropských státníků k židům-migrantům, což prý pomohlo vydláždit cestu k holokaustu.

Před měsícem Husajn rozvířil emoce ostrou kritikou některých evropských politiků včetně českého prezidenta Miloše Zemana. Toho vysoký komisař OSN pro lidská práva považuje za demagoga, populistu a politického fantastu, který má spolu s republikánským kandidátem na amerického prezidenta Donaldem Trumpem či slovenským premiérem Robertem Ficem společné rysy jako Islámský stát.

Břitký jazyk projevil Husajn znovu ve středu, kdy se obul do republikánského kandidáta na příštího amerického prezidenta Donalda Trumpa. „Na základě toho, co již řekl, a pokud to nezmění, není žádných pochyb, že pokud by byl zvolen americkým prezidentem, byl by z mezinárodního úhlu pohledu hrozbou,“ nechal se slyšet vysoký komisař OSN pro lidská práva v Ženevě.

Husajnovo prohlášení dle Independentu neušlo pozornosti ruského velvyslance při OSN, který okamžitě vyrazil na Trumpovu obhajobu, když vysokému komisaři OSN důrazně připomněl, že nemá v popisu práce kritizovat potencionální hlavy státu a zahraniční vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…