Armáda představí novovu koncepci. Válku už by prý nezvládla

04.12.2012 6:19

Ministerstvo obrany dnes představí novou koncepci aktivních záloh a koncept mobilizace. Oba materiály připravil tým končícího ministra Alexandra Vondry (ODS).

Armáda představí novovu koncepci. Válku už by prý nezvládla
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na návštěvě muničního skladu armády v Hostašovicích na Moravě, který po technické stránce střeží firma Trade FIDES, po té fyzické vojenská policie

Vedení ministerstva počítá s tím, že by v budoucnu mohlo v aktivních zálohách působit až 5000 rezervistů. Větší využití záložníků by ulehčilo armádě v situaci, kdy se rozpočet obrany snižuje vlivem vládních škrtů. Na současný stav financování i počty vojáků a záloh reaguje také nový koncept mobilizace.

Podle materiálu Česká republika ztrácí schopnost přechodu na válečnou organizační strukturu vlivem snižování výdajů na obranu. Zároveň klesá počet vojáků v záloze. Ministerstvo obrany v koncepci počítá se třemi stavy bojové připravenosti: stavem míru, ohrožení státu a válečným stavem.

Vondra ve funkci skončí v pátek. Svou rezignaci zdůvodnil tím, že po neúspěchu v nedávných senátních volbách necítí dostatečnou podporu voličů. Jeho nástupce ve funkci zatím není znám.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…