Asistenční psi slaví

09.08.2020 8:18

Mezinárodní týden asistenčních psů byl vytvořen s cílem vzdát hold asistenčním psům, kteří pomáhají potřebným lidem zmírnit omezení související s jejich zdravotním postižením.

Asistenční psi slaví
Foto: Praha 5
Popisek: Radní JUDr. Petr Lachnit při zahájení Mistrovství ČR ve výkonu asistenčních a vodících psů 2019

Anketa

Je pro vás podstatné, koho ve volbách podporují umělci a jiné známé osobnosti?

1%
97%
hlasovalo: 19615 lidí
Mezinárodní týden slaví Assistance Dogs International se všemi svými členskými organizacemi, které uznávají, že standardy a etika jsou základem této činnosti. V Česku jsou pouze dvě organizace, které splňují celosvětové standardy a jsou držiteli mezinárodní akreditace. Jedná se o Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené a Pestrou, o.p.s.

„Pro členy Assistance Dogs International jsou standardy jádrem toho, co dělají. Naše členské organizace, které dodržují tyto vysoké standardy, poskytují velice kvalifikované a vyškolené psy, kteří zmírňují dopad zdravotního postižení osob s handicapy," řekl prezident Assistance Dogs International Richard Lord.

Asistenční psi nejenže přeměňují životy svých lidských partnerů s tělesným či psychickým postižením tím, že jim pomáhají jako jejich oddaní asistenti, ale podporují i jejich rodiny a prospívají celé komunitě.

„Největším dárkem k Mezinárodnímu týdnu asistenčních psů pro psí asistenty a jejich držitele bude schválení zákona o asistenčních psech, na který již šestnáct let čekají,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz ředitelka Helppes - Centrum výcviku psů pro postižené Zuzana Daušová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…