Ať BIS zveřejní i nahrávky Wolfa, Pohanky a ostatních, vyzývá Paroubek

01.04.2012 15:18

Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek se podle svých slov odmítá zabývat kauzou Janouškových odposlechů tak, jak to dělají někteří novináři. Každý prý dávno věděl, jak to na pražském magistrátu chodilo, a proto bychom se měli zaměřit spíše na příčiny vzniku takové politické "kultury".

Ať BIS zveřejní i nahrávky Wolfa, Pohanky a ostatních, vyzývá Paroubek
Foto: hns
Popisek: Předseda NS-LEV21 Jiří Paroubek

Paroubka prý některé noviny kritizovaly, že se nad odposlechy dostatečně nepohoršuje, on sám neví, proč by to měl dělat. „Politická kariéra P. Béma skončila, ale to jsme všichni (i nepříliš zasvěcení) věděli i před zveřejněním odposlechů. V tom zásadním tedy zveřejnění u P. Béma nic nemění. Ptám se sebe i novinářů, zda vskutku existuje někdo tak hloupý a lhavý, že by dnes mohl říci, že nevěděl, jak to na pražské radnici v období let 2006 – 2010 chodilo,“ říká předseda NS-LEV 21 k celé kauze.

Přidejte také lobbisty u volby prezidenta

Paroubka by také zajímalo, proč BIS nezveřejní nahrávky bývalých členů ČSSD? kteří podpořili vznik vlády Mirka Topolánka. „Pokud chce BIS národ opravdu pobavit, nechť zveřejní také kolekci těchto nahrávek. A k nim jako bonus přidá ještě nahrávky lobbistů z doby, která předcházela prezidentské volbě. Byla by to velká legranda,“ píše Paroubek.

Za vznik podobných praktik ale mohou podle Paroubka hlavně média. Jejich přístup podle něj umožnil nejprve tolerování „přeběhlictví“ a poté také trestní stíhání místopředsedy tehdejší vlády Jiřího Čunka. „Dalík s Topolánkem ukázali české politice a politikům bezpečnou cestu do žumpy. Nicméně na V. Bártu a jeho stranu neomezených možností VV tihle dva borci prostě nemají. Ve VV bylo zřejmě součástí dobrého tónu šmírovat a nahrávat si své stranické kolegy. To je úžasné politické novátorství,“ tvrdí Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…