Ať jde Evropa do prdele, odcházíme, křičeli Angličané

12.06.2016 12:45

Rozpad EU je na spadnutí? Stoupenci brexitu totiž podle všeho mají desetiprocentní náskok. Zároveň také dochází k propadu libry. Před rozpadem Evropské unie varuje také švédská ministryně zahraničí. A situace se přiostřuje.

Ať jde Evropa do prdele, odcházíme, křičeli Angličané
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Kvůli brexitu dochází stále častěji k bitkám. K poslední došlo například včera ve Walthamstowu, kde stoupenci brexitu zaútočili na evropskou pracovnici stánku a chtěli od ní, aby odešla. Ke střetům s policií došlo například ve francouzském Marseille při fotbalovém EURU. Angličtí fotbaloví fanoušci zde zpívali protiněmecké písně a také křičeli „Ať jde Evropa do prdele, hlasujeme pro odchod“. 

Do krvavých rvaček se měli zapojit i Rusové, informoval o tom alespoň server Aktuálně.cz ZDE. K tomu se pak na svém facebookovém profilu vyjádřil Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty.

„Ruští hooligans se na fotbalovém EURU porvali s těmi anglickými. Jejich boss to pak pro RT popřel. Tvrdil, že se nic nestalo. Stále se potvrzuje pravidlo: Nevěř ničemu, dokud to Moskva oficiálně nepopře,“ uvedl k tomu Janda.

Do šiku se staví také premiér David Cameron, který pro server The Guardian pro změnu varoval před odchodem země z Evropské unie. Podle něj totiž bude ohroženo například pravidelné zvyšování státních starobních důchodů či britské státní zdravotnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…