Ať je nás více, než těch rudých, mobilizuje voliče TOP 09. Přidala i heslo s „kremrolí“

06.09.2018 17:14

Výzvou občanům, aby se zúčastnili říjnových komunálních voleb, zahájila dnes TOP 09 horkou část kampaně. Představitelé strany v té souvislosti varovali, že příznivci komunistů k volebním urnám dorazí vždy. Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil na mítinku v Praze uvedl, že volby ve městech a obcích jsou stejně důležité jako například loňské volby do Sněmovny, protože jejich výsledek zásadně ovlivňuje životy lidí přímo tam, kde žijí.

Ať je nás více, než těch rudých,  mobilizuje voliče TOP 09. Přidala i heslo s „kremrolí“
Foto: TV Prima
Popisek: Jiří Pospíšil hostem Partie na TV Prima

V prostorách u Písecké brány v Praze 6 nainstalovala TOP 09 šipky, které mají občany nasměrovat do volebních místností. Součástí výzdoby byly také rudé siluety voličů se slogany „K urnám, soudruzi“, „Volím rudě“, „Stoprocentní rudá účast“ či „Po volbách na kremroli“. Pospíšil varoval, že pokud nedorazí do volebních místností víc demokratických voličů, nízká účast nahraje extremistům, komunistům a oligarchům.

Pospíšil připomněl, že KSČM podpořila při hlasování o důvěře ve Sněmovně současný menšinový kabinet ANO a ČSSD. Varoval před tím, aby komunisté měli vliv také na komunální úrovni. „Občané komunální volby podceňují,“ uvedl Pospíšil. Boj o demokracii a svobodu se v Česku vede permanentně a nyní je čím dál víc aktuální, dodal.

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl, že letošní volby zdaleka přesahují důležitost běžných komunálních voleb. „Tím, že došlo k soustředění moci u hnutí ANO a jednoho člověka, premiéra (Andreje Babiše), se tyto volby jeví jako první zkouška, jestli občané s pozvolnou proměnou v autoritářský režim souhlasí,“ uvedl Schwarzenberg.

Kritizoval v té souvislosti výsledky dosavadní pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO). S odkazem na slogan hnutí ANO odmítl, že by TOP 09 měla v Praze slibovat, že bude lépe. „Slibujme, že zavedeme pořádnou správu,“ uvedl. Ve svém proslovu zmínil, že v metropoli budou bodovat u voličů také Piráti, které označil za normální levicovou stranu.

Pospíšil v Praze vede kandidátku volební koalice Spojené síly pro Prahu, skládající se z TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí. Koalice spolupracuje s KDU-ČSL, LES a Demokraty Jana Kasla. Pospíšil dnes odmítl, že by společné kandidatury znamenaly slabost. „Kdo se nespojuje, nahrává oligarchům,“ řekl. Vyloučil koaliční spolupráci s ANO v hlavním městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…