Ať si vítají kolonu chlebem a solí. My víme, že jim poslední slovo patřit nebude, ujišťoval Ransdorf čtenáře

20.03.2015 20:54

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf odpovídal na dotaz čtenáře serveru ParlamentníListy.cz vystupujícího pod přezdívkou Rutin. Ten chtěl od politika slyšet, jak se mohou čeští občané bránit mediální masáži a tlaku obhájců NATO, pakliže nesouhlasí s průjezdem vojenské kolony, když se ostatně Česko stalo členem Aliance bez vyjádření souhlasu či nesouhlasu v referendu. Přinášíme europoslancovu odpověď.

Ať si vítají kolonu chlebem a solí. My víme, že jim poslední slovo patřit nebude, ujišťoval Ransdorf čtenáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

Čtenář je "otráven" mediálním tlakem příznivců NATO, kteří obhajují průjezd vojenské kolony Aliance Českem. Zmiňuje přitom i články na ParlamentníchListech.cz - např. názory Tomáše Klvani, Františka Bublana a jiných. Obratem připomíná, že se Česká republika stala členem uskupení z vůle politiků a "obyčejných občanů". V souvislosti s průjezdem kolony se obává dokonce uvalení sankcí na Česko či rovnou vypuknutí války.

"Jak se můžou Češi bránit, aby u nás nedošlo k Majdanu, aby nebyli poškozeni hospodářskými sankcemi, nebo dokonce zavlečeni do války, když naše země byla bez souhlasu občanů nacpána do NATO, tudíž 'máme závazky'?" ptá se čtenář.

A Ransdorf reaguje. "Občané mají podle Ústavy právo na to, vyjádřit svůj odpor. Stačí číst Listinu základních práv a svobod, která je součástí našeho ústavního pořádku. Podle mého názoru je to nejlepší dokument, který vznikl na půdě Federálního shromáždění po roce 1989, a jsem pyšný na to, že jsem patřil mezi ty, kteří pro přijetí tohoto dokumentu bojovali. Už je připravená příslušná petice a komunisté organizují protestní akce, které řadě lidí mluví z duše. Ať Klvaňa, Bublan, Niedermayer a další vítají konvoj chlebem a solí, nám je to jedno. Víme, že jim konečné slovo patřit nebude," věří europoslanec.

Odpovědi europoslance najdete také zde.

Zároveň připomíná intervence vlády USA ve Střední a Jižní Americe, kde Američané mnohdy nerespektovali výsledky voleb a instalovali do vlády lidi, kteří jim byli po vůli. Jako příklad nabízí Chile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…