Ať žije kolektivizované zemědělství, hlásal oceněný exministr Toman. Obhajoval tím masovou krádež, protestují v Týdnu

07.11.2015 16:04

Prezident Miloš Zeman před několika dny vyznamenal mezi jinými také komunistického ministra zemědělství a místopředsedu normalizační vlády Miroslava Tomana staršího, muže, který za minulého režimu vychvaloval kolektivizaci v zemědělství. Tu kolektivizaci, kvůli které lidé přicházeli o majetky, dostávali se do vězení, ale trpěli i jinak.

Ať žije kolektivizované zemědělství, hlásal oceněný exministr Toman. Obhajoval tím masovou krádež, protestují v Týdnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu

„Moudrá a cílená politika Komunistické strany Československa, s níž se ztotožnila celá naše společnost, nás přivedla za 35 let socialistické přestavby zemědělství k vysoké životní úrovni. Oceňuji práci průkopníků socialistického zemědělství.“ Tato slova pronášel komunistický ministr zemědělství, který studoval mimo jiné i na Vysoké škole politické ÚV KSČ v Praze. Server Týden.cz připomíná, jak žil muž, který dostal od Miloše Zemana státní vyznamenání, čímž podle serveru Zeman prakticky rehabilitoval minulý režim.

Toman starší fakticky obhajoval státní krádež, na kterou doplatily tisíce lidí. Tato krádež byla odčiněna až po sametové revoluci. Asociace soukromého zemědělství ČR se proto ostře vymezila proti tomu, co učinil prezident Zeman. Podle soukromých zemědělců nese Toman starší vinu na budování bolševického marasmu a plundrování českého zemědělství.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…