Babák nechce prozradit, kolik zaplatil na daních, píše server

05.02.2012 11:40

Čeští politici rozhodují o tom, kolik každý z nás zaplatí státu na daních. Kolik ale odvedli do státní kasy sami politici, např. ještě před tím, než vstoupili do zákonodárného sboru? Právě na tuto otázku hledá odpověď server Týden.cz.

Babák nechce prozradit, kolik zaplatil na daních, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Finanční kouzelník Věcí veřejných a poslanec Michal Babák odmítl novinářům prozradit, kolik odvedl na daních ještě před tím, než se stal zákonodárcem. Zvláště v jeho případě by to přitom mohlo být zajímavé čtení, protože Babák sám sebe vykresloval jako úspěšného podnikatele. Problém nastal v okamžiku, kdy se začalo mluvit o jeho igelitkách, které nosil do banky. Na vlastní žádost mu bylo pozastaveno členství VV, ale v srpnu strana jeho členství opět obnovila.

Je třeba říci, že Babák se přímé odpovědi na položenou otázku vyhnul s poukazem na to, že před vstupem do politiky nebyl veřejně činný a tudíž nemusí médiím sdělovat informace z tohoto období.
 
"Vzhledem k tomu, že daně mám řádně zaplacené a jsou předmětem daňového přiznání, nepovažuji za nutné je sdělovat, zvláště jedná-li se o období, kdy jsem v politice nepůsobil," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…