Babiš: Dobrému státu stoupá počet obyvatel i bez migrace

05.09.2019 16:19

Dobrý stát se podle českého premiéra Andreje Babiše pozná podle toho, že jeho populace se zvyšuje a tento růst není nahrazen migrací ze zahraničí. Babiš to uvedl v projevu na konferenci o demografii v Budapešti, kde se zároveň vyslovil pro podporu zejména rodin s alespoň třemi dětmi.

Babiš: Dobrému státu stoupá počet obyvatel i bez migrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Byl Robert Šlachta dobrým policistou?

92%
8%
hlasovalo: 11750 lidí
„Čísla mluví jasně, že vymíráme. I když se dramaticky prodlužuje délka života, dlouhodobá projekce vývoje české populace není dobrá. Dobrý stát se pozná podle toho, že jeho obyvatelé nemají obavu o svou budoucnost. Dobrý stát se pozná tak, že počet jeho obyvatel stoupá a přírůstek není nahrazen migrací ze zahraničí,“ uvedl předseda české vlády.

Demografické změny označil Babiš za časovanou bombu, která se naplno projeví za několika desetiletí. „Máme jedinečnou možnost ukázat, Česká republika a taky všichni dohromady (ze skupiny) V4, že střední Evropa je prostorem, kde se dobře žije, je to bezpečný prostor a kde jsou ty nejlepší podmínky pro rodiny s dětmi,“ řekl.

Babiš připomněl, že míra porodnosti v Česku činí 1,7 dítěte na ženu. Je tak nejvyšší ze zemí visegrádské čtyřky (ČR, Maďarsko, Polsko a Slovensko), nedosahuje ale hranici prosté reprodukce, tedy 2,1 dítěte na ženu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…