Babiš: Euro? To vám Pirátostan a TOP 09 neřeknou...

06.10.2021 12:27 | Ze sítí

Premiér Andrej Babiš se vyjádřil ke stále častěji diskutovanému tématu rostoucí inflace. A prozradil, co vám koalice Pirátostán a SPOLU neřeknou o euru. Extra výprask dostal i pirátský poslanec Michálek. Prý je ekonomický diletant.

Babiš: Euro? To vám Pirátostan a TOP 09 neřeknou...
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš označuje Ivana Bartoše za zrádce národa

Podle premiéra je na tom Česká republika, co se týká inflace, ve srovnání s ostatními zeměmi Evropské unie stále ještě dobře. „Naše inflace je stále pod průměrem Evropské unie. A kdybychom měli euro, byla by určitě vyšší,“ píše Babiš s tím, že v sousedním Německu prý zažívají nejvyšší inflaci od počátku devadesátých let.

„To vám Pirátostán a TOP 09, kteří chtějí euro, samozřejmě neřeknou,“ rýpl si ještě předseda vlády do svých největších opozičních konkurentů.

Když Babiše už v září kvůli inflaci ve Sněmovně interpeloval pirátský poslanec Jakub Michálek, premiér se ohradil, že se podle něj snaží Michálek lidem namluvit, že inflaci způsobila vláda. „Těžko můžeme zabránit vlivu vyšších dovozních cen na naše domácí ceny. Jak to máme dělat?“ ptal se Michálka.

Růst cen premiér vysvětloval mimo jiné rostoucími cenami ropy a plynu. „Inflace je všude v Americe i v Evropě,“ podotkl 

Babiš si dále rýpl také do samotných Pirátů, které již v červnu označil za svého ústředního soupeře pro říjnové volby. „Nechceme centrální regulace. Možná vy chcete zase nějakou pětiletku. Chcete všechno danit a sdílet,“ prohlásil.

Sám Michálek podle premiéra absolutně neví, o čem hovoří. „Vy jste právník. Už se chodíte do kanceláře Benešové dívat, kde budete sedět jako ministr spravedlnosti. Proč tady vůbec vystupujete o věcech, o kterých vůbec nevíte? Jste ekonomický diletant stejně jako váš Ferjenčík a celá ta vaše parta,“ sekal dále Babiš pirátstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…