Babiš: Řehko, zalez do krytu a neděs důchodce válkou

05.12.2023 9:42 | Monitoring

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se tvrdě obul do předsedkyně Sněmovny a zároveň předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Vyčetl jí, že zničila byznys českých firem v Číně a v Kyjevě osobně slibovala něco, co nemůže splnit. „Paní Pekarová, už nikam nejezděte,“ vyzval političku. A nakonec vynadal náčelníkovi Generálního štábu Armády ČR Karlu Řehkovi. Má zalézt do krytu a neděsit důchodce válkou.

Babiš: Řehko, zalez do krytu a neděs důchodce válkou
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš ve svetru

Andrej Babiš zase jednou usedl před kamery a natočil video. Ostré video určené pro předsedkyni Markétu Pekarovou Adamovou, ale také „pro ty méně chápavé“, kterým se jal vysvětlovat, že pro Ukrajinu už moc zbraní nemáme, ale pro českou armádu ano.

„Ještě jednou pro ty méně chápavé,“ začal. A vytáhl na stůl článek, ve kterém bylo uvedeno, že při návštěvě Kyjeva slíbili Markéta Pekarová Adamová a předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), že Ukrajině dodáme další výzbroj. Jenže proti tomu stojí výrok ministryně obrany Jany Černochové, že už nemáme moc zbraní, které bychom mohli Ukrajině dodat.

„A pokud někdo,“ tady se Babiš na chvilku odmlčel, „nenacházím slov“, zdůraznil, „na twitteru řekne nesmysl a potom nějakej novinář z toho dělá vědu, tak vám chci říct, že samozřejmě nešlo o to, že by naše armáda už neměla zbraně. Tak kdo má IQ alespoň 80, tak to pochopil,“ zlobil se Babiš.

Z celé věci však vyvodil jeden závěr.

„Pekarová má zůstat doma, nemá cestovat a utrácet miliony, protože výsledky jejích cest jsou jaké? Že zničila byznys českých firem v Číně, že Tchaj-wan místo toho, aby investoval u nás, investuje v Drážďanech. A ona to ještě prezentuje jako výhodu. A ještě slibuje něco, co nemůže splnit,“ soptil někdejší premiér.

A na závěr přidal ještě jednu poznámku. Zkritizoval náčelníka Generálního štábu AČR Karla Řehku, který v závěru listopadu v rozhovoru pro server Novinky.cz zdůraznil, že úkolem české armády je připravit se na potenciální útok nepřítele, který je technologicky dobře vybaven a disponuje jadernými zbraněmi.

„No a ten Engeš (náčelník gen. štábu), pokud myslí, že bude jaderná válka, tak ať zaleze do krytu a ať se tam připravuje, ale ať neděsí naše důchodce,“ žádal Babiš.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Šílence typu Pekarové a Řehky je třeba zbavit moci dříve, než nás dovedou do pekel!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠámot , 05.12.2023 11:51:35

|  13 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …