Babiš a Sobotka našli řešení přívalu uprchlíků. To budete koukat

30.06.2015 7:16

Na tom, že by EU nebo OSN měly v severní Africe a na Blízkém východě zřídit uprchlické tábory, které by vyřizovaly žádosti o azyl a kam by případně dopravovaly nelegální běžence, které zachytí na území EU, se shoduje vicepremiér Andrej Babiš, premiér Bohuslav Sobotka i ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře Hynek Kmoníček. Píše o tom dnešní Právo.

Babiš a Sobotka našli řešení přívalu uprchlíků. To budete koukat
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Podle Babiše neřízená imigrace ohrožuje Evropu mnohem zásadněji než Rusko. „Islámský stát, terorismus a neřízená imigrace představují pro Evropu větší ohrožení než konflikt či studená válka s Ruskem. EU potřebuje vlastní Ellis Island, tedy zřídit uprchlické tábory v jižním a východním Středomoří, které by se staraly o žadatele a vyřizovaly žádosti o azyl. Cílem musí být regulovaná imigrace,“ řekl listu Babiš. Podle něj by tato zařízení měla být pod ochranou OSN, ale Evropa si je může zřídit i sama.

Kmoníček připouští, že o něčem takovém lze uvažovat. „Taková střediska by pravděpodobně musela vzniknout přímo na severu Afriky, a to ve spolupráci s příslušnými státy,“ cituje list Kmoníčkova slova.

S Babišovým návrhem souhlasí i Sobotka, který uvedl, že vytvoření takových zařízení navrhuje už několik měsíců. Na jejich potřebě se prý shodl i s britským premiérem Cameronem. Shoda na tom údajně panuje i mezi zeměmi Visegrádu.

reklama

autor: vam

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…