Babiš chce koupit televizi Metropol

01.07.2012 22:12

Majitel Agrofertu Andrej Babiš vyjednává o koupi televize Metropol, tvrdí zdroje týdeníku Euro. Stanice by se mu hodila kvůli možné spolupráci s novým týdeníkem 5+2 dny. Miliardář sám ale zprávy popírá.

Babiš chce koupit televizi Metropol
Foto: Martin Kovář
Popisek: Andrej Babiš na přednášce

Majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš podle pondělního vydání týdeníku Euro hodlá své podnikání rozšířit o televizní kanál. Podle několika nezávislých zdrojů týdeníku vyjednává o koupi televize Metropol, kterou majoritně ovládá podnikatel Luboš Měkota. Agrofert působí hlavně v zemědělství a potravinářství, jeho vlastník Babiš loni založil protikorupční hnutí ANO 2011 a chce se s ním zúčastnit parlamentních voleb.

"Metropol TV by se Babišovi hodila do konceptu s týdeníkem 5+2 dny, jejich propojení nabízí zajímavé synergie. 5+2 dny vyprodukuje spoustu informací, které by se mohly stát základem zpravodajského obsahu televize. Televize navíc může Babišovi pomoci s podporou jeho politického hnutí ANO 2011," řekl týdeníku Euro jeden ze zdrojů.

Babiš sám informaci popřel.Metropol TV zahájila vysílaní prostřednictvím kabelových firem jako ryze pražská stanice v roce 2010, od poloviny loňského srpna je dostupná ve třetím digitálním multiplexu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…