Babiš dostane vánoční obsílku. Od webu, který nazval nejhorší žumpou

25.12.2020 8:07

Vydavatel Deníku Referendum podal žalobu na Andreje Babiše za to, že toto médium označil za „nejhorší novinářskou žumpu“.

Babiš dostane vánoční obsílku. Od webu, který nazval nejhorší žumpou
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO)

Novináři Deníku Referendum se dlouhodobě věnují případu otravy moravské řeky Bečvy a za možného  hlavního podezřelého označují Dezu, chemičku patřící do holdingu Agrofert.

O holdingu v auditu EU zaznělo, že si v něm Babiš stále zachovává vliv a jako premiér České republiky se proto nachází ve střetu zájmů, protože jako předseda vlády ČR v EU spolurozhoduje o dotační politice a současně je příjemcem těchto dotací. Babiš celé roky odmítá, že by byl ve střetu zájmů.

Stejně tak Babiš odmítá informace Deníku Referendum o otravě Bečvy a v rámci interpelací označil toto médium za „nejhorší novinářskou žumpu“.

Když byl předžalobní výzvou vyzván, aby vzal svá slova zpět, zdůraznil naopak, že je myslel vážně a dal najevo, že bude rád za případný soudní spor. „Co se týče toho deníku, tak tam platí, co jsem řekl. A jsem rád, že proběhne ten soud, protože je to pravda,“ sdělil serveru Aktuálně.cz.

Deník Referendum se chystá v soudním sporu požadovat jak premiérovu omluvu, tak odškodné ve výši 800 tisíc korun.

„Vydavatelství Referendum, jehož výhradním vlastníkem je šéfredaktor Deníku Referendum Jakub Patočka, se žalobou domáhá omluvy, kterou Andrej Babiš vlastnoručně podepíše a zašle na adresu redakce DR, zveřejnění omluvy v Lidových novinách a v Mladé frontě Dnes, a také odškodného ve výši 800 tisíc korun,“ uvedl server.

Babiš je žalován jako soukromá osoba i jako premiér, a to pro případ, že by bylo stanoveno, že Babiš svůj výrok o Deníku Referendum pronesl v rámci výkonu své funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…