Babiš je slušný, uhlazený člověk, píše jeho redaktor Kamberský. Až prý rozjede skutečný populismus, nebudeme se stačit divit

04.09.2016 20:12

Podle serveru Aktuálně.cz Andrej Babiš 1. září zpochybnil hrůzu romského holocaustu. Z celé řady míst se ozval křik, že by měl český miliardář a šéf státní kasy okamžitě skončit. Babiš se však dočkal i zastání, a to na stránkách svých vlastních Lidových novin. Komentátor Petr Kamberský napsal, že Babiš prý přestřelil, ale na rozdíl od prezidenta Miloše Zemana se poměrně brzy omluvil. Na sociální síti Facebook v obhajobě šéfa hnutí ANO pokračoval, a to poměrně osobitým způsobem.

Babiš je slušný, uhlazený člověk, píše jeho redaktor Kamberský. Až prý rozjede skutečný populismus, nebudeme se stačit divit
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vicepremiér, ministr financí Andrej Babiš

Petr Kamberský popsal majitele deníku, pro nějž pracuje, jako člověka, který občas přestřelí, přičemž ale tentokrát sám pochopil, že přestřelil až příliš, a omluvil se. To ovšem nic nemění na tom, že prohlášením: „Byly doby, kdy všichni Romové pracovali. To, co píšou v novinách ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam,“ si některé voliče spíš získal a ne odradil.

Podle komentátora by však udělal dobře, kdyby věnoval nějaké peníze ze svého na řešení některých problémů v citlivých lokalitách. Mohl by poslat peníze na platy asistentů pedagogů, kteří se ve třídách hodí.

Na sociální síti Facebook Kamberský doplnil, že si Babiš potřebuje zachovat tvář, i kdyby jen jako podnikatel působící v Německu a ve Francii. Tam by rozhodně nestál o šrámy na své pověsti.

„Já vám něco, jako blbeček, povím, i když to určitě polovinu internetů zase vytočí doběla: Buďme rádi, že je Andrej Babiš businessman, že má malý byznys ve Francii a hodně velký v Německu, tedy že potřebuje být salonfähig," použil německý výraz, který lze do češtiny přeložit jako slušný nebo uhlazený. "I díky tomu označil svůj výrok za ‚šílený‘, posléze se omluvil a teď přiznal, že pojede do Letů. Kdyby tenhle chlápek rozjel opravdu ostrou anitiimgrační a antiromskou kartu, to bysme se ještě zatraceně divili,“ varoval.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…