Babiš kritizoval Českou poštu za netransparentní hospodaření

16.12.2016 16:02

Česká pošta by měla vyhovět oprávněným požadavkům na růst platů. Dále by měl státní podnik rozkrýt své hospodaření, které je netransparentní, řekl dnes novinářům ministr financí Andrej Babiš (ANO). A pokud se poště nedaří, měly by se snížit i odměny managementu, dodal.

Babiš kritizoval Českou poštu za netransparentní hospodaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Česká pošta je velice bonitní aktivum, ale bohužel je to pro mě podnik, který hospodaří velice netransparentně. Za skandální považuji, že generální ředitel má 300.000 Kč plat a ještě 300.000 bonus. Takže jestli se poště nedaří, tak by si měli snížit příjmy,“ uvedl dále Babiš.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes s ministrem vnitra Milanem Chovancem (ČSSD), vedením České pošty a zástupci odborů jednali o mzdové situaci v podniku. Menšinové poštovní odbory totiž vyhlásily na pondělí dvouhodinovou výstražnou stávku na podporu svého požadavku zvýšit mzdy o 2500 korun. Vedení pošty, Sobotka i Chovanec požadavek odmítli jako ekonomicky nereálný.

Sobotka po jednání uvedl, že stát by mohl na začátku příštího roku uvolnit pro Českou poštu zhruba 1,4 až 1,5 miliardy korun jako kompenzaci za poskytování základních služeb v letech 2013 a 2014. Třetina z toho půjde na růst platů, což představuje 1200 až 1400 Kč na zaměstnance měsíčně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …