Babiš křivě obviňuje podnikatele, pustil se do vicepremiéra senátor Valenta

27.11.2016 20:56

Senátor Ivo Valenta se v boji proti elektronické evidenci tržeb nevzdává. Poté, co spolu s kolegy z ODS a Starostů a nezávislých oznámil, že bude usilovat o její zrušení, si všímá skutečnosti, že tento projekt už zahubil nejeden podnikatelský projekt. A to přitom elektronická evidence tržeb Andreje Babiše ještě ani neběží naostro. Podle senátora nelze vyloučit, že po 1. prosinci nastanou ještě horší časy.

Babiš křivě obviňuje podnikatele, pustil se do vicepremiéra senátor Valenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Elektronická evidence tržeb je stále ještě jen v testovacím provozu a nejeden hospodský kvůli ní věší svou živnost na hřebík. Potvrzují to informace pivovarů nebo vyjádření některých podnikatelů před televizními kamerami. Doporučení zavřít hospodu, byť jen dočasně, zaznělo i na serveru iDnes.cz od firem, které elektronickou evidenci tržeb uvádějí v život.

Hospody a restaurace končí v elektronické propasti, protože i bez EET měly co dělat, aby se udržely nad vodou. Zavedením povinného výdaje, jemuž se nelze vyhnout, zatloukl podle Valenty Babiš hřebík do nejedné restaurační a hospodské podnikatelské rakve. Ale nejen to, současný ministr financí prý zachází ještě dál.

„Vesnice bez hospod budou jednoznačně ochuzeny o tradiční místo setkávání a společenského života. K čemu nám budou účtenky a zaevidované tržby, když nebude kam zajít na pivo, kde sdílet své životní příběhy a zkušenosti, kde se pořádně pohádat o politice? A vůbec nejsmutnější na tom je, že ministr Babiš nad tímto děním mávne rukou s tvrzením, že zavírají jen ti, kteří doposud podváděli. To je vskutku křivé a nesmírně hanlivé obvinění lidí, z nichž mnozí mu ve volbách dali důvěru s tím, že jako podnikatel je jedním z nich a že bude dbát o to, aby zde pro soukromníky a živnostníky bylo zdravé prostředí,“ rozčiluje se člen horní parlamentní komory.

Celé vyjádření naleznete zde.

Valenta věří, že se EET nakonec podaří zrušit, ale některé škody, které podle senátora napáchala, už nepůjdou vrátit. Politik proto doufá, že si to živnostníci budou pamatovat a příště už Babišovi hlas nedají.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…