Babiš nabádal firmy, ať dají zaměstnancům po očkování volno. Ale Agrofert zatím nic, zjistil Seznam

29.07.2021 22:15

Premiér Andrej Babiš (ANO) chce benefit pro očkované státní zaměstnance, doporučil proto firmám za vakcínu dva dny placeného volna. Koncern Agrofert ze svěřenského fondu Babiše zatím nechce prozradit, zda jeho výzvu vyslyší. Server Seznam Zprávy spočítal, že dva dny placeného volna pro všechny by jeho majitele vyšly velmi draho.

Babiš nabádal firmy, ať dají zaměstnancům po očkování volno. Ale Agrofert zatím nic, zjistil Seznam
Foto: Screen FB Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš

Andrej Babiš chce ze státní kasy dva dny placeného volna všem státním zaměstnancům očkovaným proti covidu-19. V pátek ráno má o jeho návrhu hlasovat vláda. Stejný postup premiér doporučil i krajům, obcím a soukromým firmám.

O Babišem navržených dvou dnech placeného volna všem státním zaměstnancům očkovaným proti covidu-19 má v pátek ráno hlasovat vláda. Stejný postup premiér doporučil i krajům, obcím a soukromým firmám.

Původní zdroj ZDE.

Koncern Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Babiše neupřesnil, jaký postoj k Babišově výzvě zaujme. Na dotaz redakce Seznam Zpráv, zda svým více než 30 tisícům zaměstnanců poskytne benefit dvou placených volných dní, mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka uvedl, že vyčkávají: „V tuto chvíli nemáme k návrhu jednoznačné stanovisko. Vyčkáme na odsouhlasení vládou a jeho přesné znění. Pak teprve celou věc posoudí vedení naší společnosti.“

Agrofert by dva dny volna stály prý 200 milionů. Agrofert má přibližně 31 792 zaměstnanců, dva dny volna by v průměru dělaly zhruba 6 385 korun na zaměstnance. Celkově by tedy vyšly koncern přibližně na 203 milionů korun jako náklady za dva dny placeného volna pro všechny, vypočítala redakce.

Ani ostatní velké firmy se prý do placení dvou dnů volna zrovna nehrnou. Redakce oslovila další největší soukromé zaměstnavatele v České republice, z nichž žádný nesdělil, že by Babišovu výzvu vyslyšel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…