Babiš nechce nechat ČSSD náměstka pro daně, je pro něj klíčový

24.01.2014 14:58

ČSSD navrhla Andreji Babišovi na pozici náměstka pro daně Jiřího Peřinu, ten to však odmítl. Tuto pozici považuje za klíčovou a chce ji obsadit zatím nejmenovanou kandidátkou, která je prý expertkou v optimalizaci daní.

Babiš nechce nechat ČSSD náměstka pro daně, je pro něj klíčový
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Pozici by tak měla obsadit žena, která podle Andreje Babiše radí firmám jak optimalizovat daně. „Bude se obětovat, protože její plat je násobně vyšší než plat náměstka,“ dodal budoucí ministr financí. Jde prý o kolegyni Jana Čapka, renomovaného daňového poradce.

Přitom původně ČSSD na pozici nabízela jako kandidáta Jiřího Peřinu, to však Babiš odmítl a nabídl mu funkci poradce, kterou Peřina přijal. „To není možné, aby klíčového náměstka obsadil koaliční partner,“ míní Babiš. „My budeme rádi, když pan Peřina nám bude pomáhat. Ale není možné, abych pustil náměstka pro daně, to je klíčový post,“ dodal.

Když se redaktor šéfa hnutí ANO ptal, zda problém probral s Bohuslavem Sobotkou, téměř se rozčílil. „A proč bych ho měl probírat? Já mám být ministr financí, tak jsme se dohodli, že jim nabídneme nějaké posty. Na Ministerstvu financí jsem tyto pozice nenašel,“ uvedl.

„My jsme s návrhem pana Sobotky na nátlak souhlasili a řekli jsme: Nabídněte nám některé kandidáty,“ popsal koaliční dohodu. Podle svých slov by ANO také rádo mělo náměstka pro sport, ale nakonec ho nemá a na pozici bude sedět Petr Hulinský, proti němuž se Babiš ohradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…