Babiš po návštěvě u prezidenta: Neuvěřitelná změna, mám radost

15.11.2021 19:28

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) je po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem překvapen, jak se jeho zdravotní stav zlepšil a v jak dobré kondici je. Řekl, že ho prezident přijal v sedě.

Babiš po návštěvě u prezidenta: Neuvěřitelná změna, mám radost
Foto: Facebook
Popisek: Premiér Andrej Babiš ve svém facebookovém pořadu Čau lidi

Anketa

Co soudíte o think-tanku Bezpečnostní centrum Evropské hodnoty?

5%
hlasovalo: 11147 lidí

Novinářům po půlhodinovém setkání v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) zopakoval, že by bylo neseriózní, pokud by přijal pověření sestavovat vládu. Očekává, že Zeman jmenuje předsedou nové vlády šéfa ODS Petra Fialu. Další postup podle něj prezident oznámí po schůzce s Fialou, která se bude konat ve středu.

Zemana dnes v nemocnici přesunuli z rehabilitačního oddělení na lůžko dlouhodobé péče, díky tomu může prezident přijímat návštěvy. Babiš byl jeho prvním hostem. Dodržet musel půlhodinový rozsah schůzky nebo protipandemické předpisy.

Babiš po schůzce řekl, že je velice překvapen, v jak dobré kondici Zeman je a jak se mu zlepšil zdravotní stav. "Mám z toho velikou radost," poznamenal.

Uvedl, že spolu mluvili o říjnových sněmovních volbách. Zeman podle něj další postup projedná ve středu s Fialou. Babiš odmítl, že by ho mohl prezident pověřit sestavením vlády, jak mu původně slíbil. Končící premiér by to považoval za neseriózní, protože je ve Sněmovně jasná většina koalic Spolu a PirSTAN. Předpokládá, že Zeman novým premiérem jmenuje Fialu.

Se Zemanem mluvil i o koronavirové pandemii. Vláda podle dosluhujícího premiéra situaci řeší tak, jakoby měla být u moci i příští čtyři roky. Opakovaně slíbil, že bude z opozice spolupracovat s příští vládou na opatřeních, která pomohou ochránit lidi. Zopakoval, že jediným řešením je očkování.

Dodal, že Zeman "normálně úřaduje", dnes podle něj podepsal například několik zákonů. Zdůraznil, že ho prezident přijal vsedě. Oproti 10. říjnu, kdy se viděli v Lánech, nastala ve zdravotním stavu Zemana podle Babiše "neuvěřitelná změna".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …