Babiš podpořil demonstranty: Na ulici vláda prohrává na celé čáře!

04.09.2022 8:12 | Ze sítí

V posledních pár týdnech se kritici vlády Petra Fialy (ODS) několikrát svolali k protestní akci. A sešlo se jich jen pár desítek, maximálně stovek. Tuto sobotu 3. září se to ale změnilo. Na Václavském náměstí v Praze se sešlo na 70 tisíc lidí, kteří z plna hrdla křičeli na předsedu vlády „demisi, demisi, demisi“. Šéf momentálně opozičního hnutí ANO Andrej Babiš demonstranty podpořil.

Babiš podpořil demonstranty: Na ulici vláda prohrává na celé čáře!
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš v Chrudimi

V sobotu po poledni se na Václavském náměstí v Praze začali scházet lidé, kteří chtěli vyjádřit nespokojenost nad tím, jak premiér Petr Fiala čelí inflační a energetické krizi. O pár hodin později už na Václavském náměstí stálo na sedm desítek tisíc lidí, kteří nežádali nic menšího než pád vlády.

Fialův předchůdce v pozici předsedy vlády Andrej Babiš (ANO) demonstranty jasně podpořil.

„Nepřekvapuje mě, že proti Fialově vládě demonstruje takový počet lidí a nedivil bych se, ani kdyby jich příště dorazilo ještě víc. Jezdím posledních pár měsíců po celé zemi a slyším, jak jsou lidi zoufalí a naštvaní. Doufám, že to vidí i předsedové pětikoalice, kteří se po svých projevech ve Sněmovně při vyjadřování nedůvěry vládě tak arogantně usmívali, jak to opozici nandali. V parlamentu mají většinu, tam to logicky vyhráli, ve městech a na ulicích ale svou arogancí, neschopností a bezradností prohrávají už dlouho na celé čáře,“ napsal Babiš na facebooku.

Andrej Babiš podpořil demonstranty

Vysloužil si přes 9 tisíc lajků.

Naproti tomu premiér Petr Fiala (ODS) ještě v průběhu demonstrace prohlásil, že na Václavském náměstí se sešli „proruští sympatizanti“.

Psali jsme: „Proruští sympatizanti,“ vzkázal Fiala na Václavák. Plné náměstí žádá demisi

V diskusi pod Babišovým příspěvkem poté zaznělo, že ještě když byl premiérem on, demonstrovalo proti němu na Letné víc než 250 tisíc lidí.

Andrej Babiš podpořil demonstranty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…