Babiš poobědval s prezidentem a předstoupil před novináře: Mluvili jsme o Vánocích, našich dcerách a jejich studiu... Došlo ale i na grafy

03.01.2019 16:35

Premiér Andrej Babiš (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem při dnešním novoročním obědě nemluvili o možné rekonstrukci vlády. Babiš to novinářům řekl po schůzce, která trvala necelé dvě hodiny. Pokud by změny nastaly, zřejmě by to bylo až ve druhém čtvrtletí tohoto roku, dodal. Vzhledem k účasti manželek nechali podle Babiše státníci některé politické záležitosti až na další jednání, dnes hovořili o rodinách či uplynulých vánočních svátcích.

Babiš poobědval s prezidentem a předstoupil před novináře: Mluvili jsme o Vánocích, našich dcerách a jejich studiu... Došlo ale i na grafy
Foto: Twitter/ Jiří Ovčáček
Popisek: Premiér Andrej Babiš s manželkou se sešel s prezidentským párem na novoročním obědem.

Babiš novinářům řekl, že se Zemanem mluvili o Vánocích, dcerách a jejich studiu. Rozhovor se týkal také chystaných zahraničních cest obou politiků nebo státního rozpočtu za loňský rok, který skončil v přebytku 2,9 miliardy korun. „Já myslím, že se máme čím chlubit, a myslím, že pan prezident byl potěšen, že máme takové skvělé výsledky,“ uvedl a zmíněné výsledky předvedl novinářům na vytištěných grafech, které si s sebou tradičně přinesl.

O rekonstrukci kabinetu, kterou Babiš dříve připustil, se dnes nemluvilo. „Na to nebyla vhodná situace, protože jsme tam byli s manželkami. Domluvili jsme se, že se znovu potkáme zvlášť,“ řekl Babiš. Změny v kabinetu nadále nevylučuje. Pokud se uskuteční, bylo by to ale nejspíš až ve druhém čtvrtletí roku, dodal Babiš. Koaliční sociální demokraty čeká v březnu volební sjezd.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí
Rekonstrukci vlády nevyloučil Babiš v novoročním rozhovoru pro Českou televizi. Je podle něj v rovině úvah. Komunisté, na jejichž hlasech menšinový kabinet ANO a ČSSD závisí, podle svého předsedy Vojtěcha Filipa nejsou spokojeni s prací ministrů dopravy Dana Ťoka (za ANO) a zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). Předseda sociálních demokratů Jan Hamáček výměny ministrů za svou stranu odmítá.

Podle Babiše se dnes ke koordinační poradě sešli členové vlády za ANO. „Jedna z priorit je rekodifikace stavebního zákona, to bychom chtěli stihnout k 1. lednu 2021, to by byla skutečná revoluce,“ uvedl. Místo deseti let by podle něj získání stavebního povolení mělo trvat zhruba rok. Zmínil se také o investicích, digitalizaci či inovacích.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…