Babiš popírá, že by chtěl koupit Ringier

07.03.2013 15:23

Podnikatel Andrej Babiš popřel informace, podle kterých se zajímá o koupi vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Informuje o tom server Mediaguru.

Babiš popírá, že by chtěl koupit Ringier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Podnikatel Andrej Babiš, který už na mediálním trhu vydává regionální týdeníky 5+2 dny, se podle informací z několika zdrojů zajímá o koupi vydavatelství Ringier Axel Springer CZ. Sám Babiš ale zájem o vydavatelství Ringier popírá a informace označuje za pouhé spekulace, uvedl na dotaz MediaGuru.cz jeho mluvčí Karel Hanzelka. Podle některých informací mělo už dokonce dojít k jednání ve Švýcarsku, ale i tuto informaci označuje Babiš za nepravdivou.

Informace o Babišově zájmu o největší tuzemské vydavatelství Ringier Axel Springer CZ se v posledních dnech velmi rychle šíří mediálním trhem stejně tak jako možnost, že vydavatelství Ringier Axel Springer CZ by se mohlo prodávat. „Spekulace nekomentujeme,“ reaguje na otázku o případné změně vlastníka mluvčí vydavatelství Kateřina Kuchařová.

Podle informací MediaGuru.cz se údajně cenová nabídka pohybuje v rozmezí 250 – 280 mil. euro. Nelze také vyloučit, že k případné změně majetkové struktury Ringier Axel Srpinger se mohou odlišně vyjádřit oba majitelé – švýcarský Ringier a německý Axel Springer – jejichž zastoupení je ve společném koncernu Ringier Axel Springer CZ vyrovnané.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…