Babiš pozval Sorosovu univerzitu. A toto nastalo

05.04.2017 10:44

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se vyjádřil kladně k přesunu univerzity z Budapešti, jež patří americkému miliardáři Georgi Sorosovi. Tu totiž zakázal maďarský parlament prostřednictvím novely vysokoškolského zákona, jež stanovuje, že v Maďarsku může zahraniční univerzita působit pouze na základě mezistátní dohody.

Babiš pozval Sorosovu univerzitu. A toto nastalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Jedna z nejlepších škol v Evropě, @ceuhungary, bude asi muset skončit. Neměli bychom jim pomoct a mít je v Praze? Rád o tom budu jednat,“ zeptal se Babiš na Twitteru.

„Vynikající nápad,“ napsal k tomu šéfredaktor Britských listů Jan Čulík.

Své řekl i podnikatel a vydavatel Fidelis Schlée. „Je to majetek p. Sorose. Od doby, kdy útočil na libru, jej nemám rád. Dneska úspěšně rozvrací demokratické státy, jeho NGO narušují stavbu dálnic,“ podotkl.

„Vy sem vážně chcete dotáhnout další Sorosův podvratný spolek?“ zeptal se publicista Petr Paulczyňski.

Kromě Čulíka a minimálního počtu jedinců se však Babiš podpory nedočkal. Vesměs zaznívala kritická slova a výrazy nesouhlasu. „To vám radí PR tým? Jako obvykle špatná rada, tak pokračujte a pomáhejte. Vznikne Soros–Babiš škola, jak obírat lidi daněmi,“ zaznělo například. 

„Vy jste se zbláznil. Maďaři se Sorose pracně zbavují, a vy ho sem chcete pozvat?“ zeptal se další. Někteří pak Babiše nazývali i poměrně hanlivě či pro něj měli ošklivé vzkazy. „Doufám, že tě vezme čert, ty odporný, slizký, arogantní vylizovači bruselské pr.ele! Tohle byla poslední kapka!“ uvedl jeden z uživatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …