Babiš připraví o místo dva exministry. Místo nich nasadí známého ekonoma Jana Švejnara

18.06.2014 9:01

Ekonom a bývalý neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Švejnar se zřejmě stane jedním z nových členů dozorčí rady Českého Aeroholdingu, firmy ovládající například ruzyňské letiště nebo údržbu letadel. Do funkce jej plánuje dosadit ministr financí Andrej Babiš, který má v personálním obsazení Aeroholdingu hlavní slovo, protože ministerstvo v něm za stát vykonává akcionářská práva. Informovala o tom středeční MF Dnes.

Babiš připraví o místo dva exministry. Místo nich nasadí známého ekonoma Jana Švejnara
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Podle ní Babiš plánuje snížit počet členů dozorčí rady Českého Aeroholdingu z devíti na sedm. Navíc všichni její dosavadní členové mají skončit, s výjimkou Michala Mejstříka. Dva členové dozorčí rady mají být z řad zaměstnanců.

Švejnar, který nyní působí jako profesor ekonomie na Columbia University v New Yorku, si členstvím v dozorčí radě Aeroholdingu přivydělá padesát tisíc korun měsíčně.

V dozorčí radě dosud sedí, a zřejmě by tedy měli také skončit, i dva bývalí ministři - financí Jan Klak a dopravy Gustav Slamečka.                 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…