Babiš proti Bruselu: Skandál! Oni si myslí, že žijeme na kokosových palmách. Jsme popelnice Evropy

02.05.2019 13:22

Zahájení volební kampaně ANO se zúčastnil i premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Na hlavě měl dokonce kšiltovku, která měla symbolizovat jeho zájem o „silné Česko“.

Babiš proti Bruselu: Skandál! Oni si myslí, že žijeme na kokosových palmách. Jsme popelnice Evropy
Foto: Printscreen ČT24
Popisek: Zahájení volební kampaně ANO.

„Hnutí ANO dnes začíná kampaň do evropských voleb. Chceme přesvědčit lidi v naší zemi, aby přišli k evropským volbám. Naše heslo je Česko ochráníme – tvrdě a nekompromisně. Česká republika je na skvělé cestě vrátit se na špičku Evropy, na špičku ve světě,“ řekl Babiš úvodem a následně použil heslo amerického prezidenta Donalda Trumpa Make America great again.

„Chci silné Česko. My chceme všichni silné Česko, my chceme všichni sebevědomou, silnou zemi, na kterou chceme být všichni pyšní. Proto jsem vymyslel tuto čepici. Chceme být všichni hrdí na naši zemi. Jsme země plná kreativních a šikovných lidí,“ pokračoval Babiš s tím, že čepice je praktická, mimo jiné i na mistrovství světa v hokeji.

„Proč chceme ochránit Česko? My už to děláme. To není jen o bezpečnosti. Skutečně jsme prosadili se zeměmi V4... Zabránili jsme nesmyslným kvótám. Chceme rozhodovat o tom, kdo bude v naší zemi žít,“ sdělil Babiš. „My chceme samozřejmě ochránit Česko i před jinými nesmyslnými nápady z Bruselu, jako nošení zbraní, názory na jádro, extrémní názory na klimatickou změnu... Chceme zachránit naši planetu. Máme problém s kůrovcem, ale jde o to, aby ty naše klimatické cíle... Abychom nebyli jediní na světě a abychom neohrožovali náš průmysl,“ pokračoval Babiš

„My jsme tady měli jaderné fórum a například budeme usilovat o to, aby jádro bylo započítáno mezi obnovitelné zdroje. Jedno z hlavních témat je dvojí kvalita potravin. Považuji za skandální, co se vlastně děje. Skutečně jsme popelnicí Evropy. Někdo v Evropě si myslí, že tady žijeme na kokosových palmách, že jsme méněcenní občané. To, co se děje ve výrobě potravin, je skutečně skandál. Není přeci možné, aby si naše děti mohly koupit čokoládu Milka, která má mnohem více tuku. Proč prací prášky mají úplně jinou kvalitu než v Německu nebo v Rakousku? Rybí prsty plné vody? Proč nemáme stejnou kvalitu jako v Německu?“ rozčílil se Babiš. 

„Bylo mi řečeno, že naše řetězce si ani nemohou objednat tu lepší kvalitu, a to je absolutně nepřijatelné. V rámci vlády na tom spolupracujeme, spolupracujeme na tom s potravinářskou komorou...“ dodal. „Stále máme různé zábrany, různé předpisy, různé regulace, není vybudován trh. A i za to budeme bojovat,“ podotkl Babiš. „My chceme ochránit Česko před těmito věcmi a chceme taky ochránit Česko před zbytečnou byrokracií. Od vstupu do Evropské unie bylo přijato 4 449 legislativních aktů. Neuvěřitelná byrokracie. Takže to je další věc, kterou chceme měnit. A dalším z témat je hlavně téma evropského rozpočtu. Odmítáme, aby nám Evropská komise diktovala, jaké peníze máme čerpat. Čerpáme jich stále méně. Ale my chceme rozhodovat, kam půjdou!“ rozlítil se dále Babiš, že je nutné, aby země získala peníze na investice. 

„Přijďte k volbám, týká se vás to všech. Budeme bojovat z hlediska Brexitu. Tyhle věci jsou důležité. Chceme Evropu silných členských států,“ hřímal Babiš. 

„Bylo by dobré, abychom bojovali za naši zemi, abychom byli pyšní, abychom skutečně i mimo naši zemi vystupovali společně,“ uzavřel Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…