Babiš rýpe na síti: Zemanův fond zatím našetřil na 37 minut úroků. Koukněte, kolik jsem dal já

13.04.2014 14:28

Prezident Miloš Zeman zatím na speciálním účtu vybral peníze, které by postačily na zaplacení částky, o kterou dluh na úrocích vzroste za 37 minut. Na svém twitterovém účtu to pronesl ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Babiš rýpe na síti: Zemanův fond zatím našetřil na 37 minut úroků. Koukněte, kolik jsem dal já
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„K 31. 3. byl státní dluh 1683,4 miliardy. Za rok 2013 úrokové náklady 50,6 miliardy, čili 5,78 milionu za hodinu. Zemanův fond zatím vysbíral na 37 minut úroku," rýpá ministr financí na Twitteru do hlavy státu.

Reaguje tak na páteční výzvu Zemana, aby i Babiš, který patří k nejbohatším Čechům, přispěl svým dílem na splacení dluhu. 

Zeman v pátek během společenské akce na Hradě vybral při dražbě velikonočních předmětů do svého nadačního fondu, který má přispět k umoření státního dluhu, asi 2,2 milionu korun. Nadační fond byl založen loni v létě. Sám Zeman do něj každý měsíc přispívá třetinou platu, tedy 60 tisíci korunami. Další peníze dávají občasní nebo pravidelní dárci.

Před páteční sbírkou bylo na účtu fondu asi 1,4 milionu korun. Za peníze, které fond vybere, chce Zeman koupit státní dluhopisy, které vedení fondu prý znehodnotí. Poté je plánuje předat právě Babišovi.

Ten následně na Twitter připsal, že jen on sám, jako fyzická osoba, za loňský rok zaplatí na daních 39 milionů. A jeho firmy ještě mnohem více, plných 608 milionů. To je podle něj ten nejzásadnější příspěvek na umoření státního dluhu. Kromě toho je prý ale připraven sám přispět i do Zemanova fondu.

Co přesně napsal Andrej Babiš na Twitter:

K 31. 3. byl státní dluh 1683,4 miliard. Za rok 2013 úrokové náklady 50,6 miliardy, čili 5,78 milionů za hodinu. Zemanův fond zatím vysbíral na 37 minut úroku.

Za rok 2013 zaplatím jako fyzická osoba 39 milionů daní a moje firmy 608 milionů. Na státní dluh jsem tím přispěl, dám i na Zemanovu sbírku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…