Babiš se k lidem chová jako prase, napsal marketér po posledním dopise Blatnému. I holubi prý už vědí, kdo ho vystřídá

03.04.2021 8:56

Premiér Andrej Babiš (ANO) poslal ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému (za ANO) již několikátý vytýkací dopis. Podle marketéra Jakuba Horáka jde o další tah předsedy vlády, který poslouží jako další pádný argument pro personální změny v čele resortu zdravotnictví, které jsou už na spadnutí. „Babiš se k lidem chová jako prase,“ konstatuje marketér.

Babiš se k lidem chová jako prase, napsal marketér po posledním dopise Blatnému. I holubi prý už vědí, kdo ho vystřídá
Foto: Repro YouTube Real Talk
Popisek: Marketingový expert Jakub Horák

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Premiér Andrej Babiš poslal ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému koncem března již nejméně čtvrtý vytýkací dopis za zhruba dva týdny. Ministrovi v něm tentokrát opět vytkl přísné podmínky pro podávání bamlanivimabu, experimentálního léku na nemoc covid-19.

„Snažíte se opravdu přispět k řešení situace ze všech sil i Vy z funkce ministra zdravotnictví?“ píše premiér Andrej Babiš v onom dalším vytýkacím dopise ministrovi zdravotnictví Janu Blatnému. „Očekávám od Vás jasnou a stručnou odpověď hodnou ministra zdravotnictví ČR a lékaře, nikoli další slohové cvičení, co nejde a proč to nejde,“ vyzývá premiér Blatného v dopise.

Marketér Jakub Horák má jasno, kam tím ministerský předseda cílí: Blatného chce vytýkacími dopisy postupně vyšachovat ze hry. „Nemůže si Babiš odpustit tyhle alibistické manýry okresního komunistického funkcionáře? Když mu teklo do bot, protože zdravotnictví řídil jeho neschopný poskok z ANO, tak byl vděčný, že mu Blatný zvedl telefon,“ připomíná Horák ve svém facebookovém příspěvku.

Babišovo jednání, které jde podle něj ruku v ruce se zájmy hlavy státu, označil za zbabělé. „Teď mu není ani schopen říct do očí, že ho musí obětovat pro Zemana a jeho ruský kšefty. Není divu, že s Babišem už nechce nikdo spolupracovat, protože se k lidem chová jako prase,“ prohlásil Horák.

Odhaduje, že Blatnému zvoní ministerská hrana a že v křesle ho za necelý týden vystřídá ředitel vinohradské nemocnice Petr Arenberger. „I holubi na střeše už vědí, že 9. dubna nastoupí nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger,“ dodává Horák.

V druhé půli března Babiš vytýkal podle médií Blatnému prostřednictvím dopisů údajně malou podporu nových léků na covid-19 a také postup při tendru na testy na covid-19 pro školy nebo strategii boje proti rakovině. Ministerstvo zdravotnictví nechtělo poslední dopis komentovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…