Babiš se omluvil novinářům za svá slova na tiskovce. A přišla drsná reakce

27.03.2014 11:10

Ministr financí Andrej Babiš se na názorové stránce deníku MF Dnes, jehož je vlastníkem, ještě jednou vrátil ke svému vystoupení na pondělní tiskové konferenci po jednání vlády, kde se pustil do novinářů ze serveru Echo24. A od jeho šéfredaktora se následně dočkal odpovědi, která jej nejspíš příliš nepotěší.

Babiš se omluvil novinářům za svá slova na tiskovce. A přišla drsná reakce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš na úvod své omluvy ještě jednou popřel, že by z pozice ministra financí na sponzora webu chtěl posílat daňovou kontrolu, byť uznává, že jeho nešťastný výrok mohl podobné obavy vzbudit. „Stále mám problém ztotožnit se s rolí politika. Před volbami jsem byl svobodný člověk a říkal jsem, co jsem si myslel. Teď už to údajně nemohu dělat, protože politik má prý říkat něco jiného, než si myslí,“ dodává k tomu Babiš.

Ve své omluvě však neopomněl zdůraznit, že se nic nemění na jeho pochybnostech o majetkovém pozadí serveru, jenž založili bývalí redaktoři vydavatelství MAFRA, kteří jej opustili právě poté, co jeden z největších mediálních domů převzal Andrej Babiš.

Na to na samotném webu Echo24 reagoval šéfredaktor a vydavatel Dalibor Balšínek. Ten Babišova slova považuje za další urážku, protože ministr financí opětovně zpochybnil majetkové pozadí webu a ani se neobtěžoval předložit jakýkoliv důkaz.

„Je to jako obvykle, že omluva je pouze další urážkou,“ vzkázal Balšínek a Babiše poučil, že zmíněný podnikatel Jan Klenor, o jehož daňovém přiznání Babiš na tiskovce hovořil, nemá s Echo24 vůbec žádný vlastnický vztah, pouze jeho provozovatelům poskytl jednorázovou půjčku, kterou mu nyní splácejí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…