Babiš se soudí s bulvárem. Prý o něm psal nepravdivé výroky

11.06.2013 11:09

Městský soud v Praze se bude ve středu zabývat žalobou podnikatele Andreje Babiše na vydavatele Ringier Axel Springer, kam spadá i bulvární deník Blesk. Podle Babiše se v tomto deníku objevilo loni ve třech dubnových článcích celkem 15 nepravdivých tvrzení.

Babiš se soudí s bulvárem. Prý o něm psal nepravdivé výroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Známému podnikateli se nelíbí tvrzení jako "Babiš odírá lidi", "Babiš dostává od státu 10 milionů korun denně" nebo "Babiš je viník dražšího česneku, nebo třeba brambor".

Zjednodušené zavádí

"Zmíněné články jsou souborem nepravdivých informací, případně informací natolik zjednodušených, že zjednodušení vede k nepravdivosti," cituje server Mediář.cz obsah obžaloby, jak jej shrnul Babišův mluvčí Karel Hanzelka. Babiš se podle něj nesoudí o peníze, žádá otištění odpovědi, která by byla svým rozsahem rovnocenná původním článkům.

Spor je podle Mediáře.cz pikantní proto, že se poslední dobou spekuluje o tom, že Babiš se chystá celou českou pobočku Ringieru koupit. Pak by taková žaloba byla bezpředmětná a uveřejnění odpovědi by si mohl snadno sám zařídit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

13:35 Macinka, Dostál a Mach společně na ČT. Pirát se posmíval

Před kamerami ČT se k velké debatě sešli kandidáti do Evropského parlamentu. A ve studiu chvílemi ho…