Babiš sepsul nápady ČSSD na změnu daní. Vyženou prý ze země úspěšné lidi

10.12.2016 15:36

Daňové změny, o kterých uvažuje ČSSD, by z Česka vyhnaly úspěšné lidi a firmy. Na dotaz ČTK to dnes uvedl ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Babiš sepsul nápady ČSSD na změnu daní. Vyženou prý ze země úspěšné lidi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Sociální demokraté chtějí voliče zaujmout především progresivní daní. Z dnešního jednání širšího vedení ČSSD zní také myšlenka, že ANO a sociální demokracie budou hlavními a jedinými uchazeči o vítězství v příštích volbách do Sněmovny.

ČSSD chce propad v předvolebních preferencích řešit oslovováním svých tradičních voličských skupin, v posledních dnech její představitelé hovoří o zavedení progresivní či sektorové daně. Babiš takové myšlenky odmítá. „ČSSD nám chce zavádět rozpočtově nezodpovědný stát. Rozdávat sociální dávky všem a navyšováním daní z Česka vyhnat úspěšné lidi a firmy, které dávají lidem práci,“ napsal Babiš ČTK v textové zprávě.

Sociální demokraté hovoří o tom, že kvůli srovnání nerovností by měli bohatší platit vyšší daně, lidé s nízkými a průměrnými příjmy by měli naopak mít odvody nižší. „Takové nápady ČSSD já za sociálně odpovědné nepovažuji, je to jenom bezhlavé plýtvání veřejnými penězi a kupování si hlasů voličů,“ uvedl předseda hnutí ANO.

Sobotka po říjnových krajských volbách hovořil o tom, že ANO lépe než ČSSD dokáže prezentovat svou práci. Na dnešním jednání zaznělo, že sociální demokracie považuje ANO za svého hlavního soupeře.

„Nechápu, proč mě a hnutí ANO pan Sobotka pořád kritizuje. Naše vláda je rozpočtově nejúspěšnější ze všech polistopadových vlád, snižujeme dluh a máme přebytkový rozpočet,“ uvedl Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…