Babiš si vytáhl papíry a začal urážet moji maminku. Poslanec Šincl prozradil čtenáři, jak probíhalo slavné jednání se "složkou"

09.08.2015 17:39

Sociálnědemokratický poslanec Ladislav Šincl odpověděl na svém osobním profilu na serveru ParlamentníListy.cz na dotazy, které mu položili čtenáři.

Babiš si vytáhl papíry a začal urážet moji maminku. Poslanec Šincl prozradil čtenáři, jak probíhalo slavné jednání se "složkou"
Foto: archiv LŠ
Popisek: Ladislav Šincl

Čtenář Čvančara se poslance zeptal na náklady, které vynaloží náš stát, když hledá pohřešované v Afghánistánu, Libanonu a podobných zemích. „Ti lidé tam jezdí s vědomím, jaká je tam situace. Podle mě by si část nákladů, které jejich hledáním vzniknou, měli zaplatit. Protože jinak to platíme my všichni a já za sebe bych peníze dal raději na pomoc lidem, kteří to skutečně potřebují, a ne těm, kteří dobrovolně hazardují se svým životem. Co vy na to?“ zeptal se. A poslanec Šincl odpověděl: „Mám podobný názory jako vy, nicméně myslím, že tuto otázku byste měl směrovat na ministra zahraničí."

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Čtenář Gucci se poslance Šincla zeptal na návrh sněmovnímu mandátovému a imunitnímu výboru na zahájení disciplinárního řízení s předsedou ANO a ministrem financí Andrejem Babišem (ANO). Oba politici se dostali do sporu kvůli Šinclovu pozměňovacímu návrhu k vládní novele zákona o pojišťovnictví. „Co tím návrhem sledujete?"“ptá se Gucci.

„Je to již dnes ‚stará historie‘, která nikoho asi už dnes nezajímá, ale i přesto se pokusím stručně odpovědět: Místo věcné diskuse nad zákonem o pojišťovnictví mne pan ministr před cca 14 svědky dne 17. 6. ve 13.45 v místnosti č. 56 v budově Poslanecké sněmovny několikrát nevybíravě lživě a urážlivě napadl, a to včetně mé rodiny (mé manželky a mé 72leté maminky). Při tomto jeho slovním útoku na mne a mou rodinu měl před sebou složku označenou mým jménem, ze které přede všemi vytahoval papíry se lživými informacemi o mé osobě a mé rodině. Také mne zde několikrát označil bez jakýchkoliv důkazů za korupčníka atd.,“ uvedl Šincl s tím, že vzhledem k tomu, že se domnívá, že by se takto ministr vlády chovat neměl, využil svého práva a podal na něj návrh na disciplinární řízení. Mandátový a imunitní výbor se podle něj však usnesl, že vzhledem k tomu, že se skutky nestaly v budově Poslanecké sněmovny, nebude se výbor jeho návrhem zabývat. „Jen pro úplnost opakuji, že tyto skutky se staly v budově Poslanecké sněmovny přímo pod jednacím sálem... Obrázek si každý čtenář mé odpovědi může udělat sám,“ dodal Šincl.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Poslední dotaz čtenáře Chromozoma se týkal prodeje bytů miliardáři Zdeňku Bakalovi. Ten totiž v minulém týdnu přeprodal RPG Byty investorovi Round Hill, aniž splnil slib předkupního práva současných nájemníků. „Překvapilo vás to?“ ptá se čtenář.

„Nepřekvapilo, neboť jsem pana Bakalu osobně poznal a pochopil jsem, o koho ve skutečnosti jde. Jen pro ilustraci dodávám, že v bytě OKD jsem bydlel cca 17 let a jako ostatní nájemníci jsem i já chtěl, aby splnil svůj veřejný slib,“ poznamenal Šincl.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…