Babiš u silnic slibuje: Nezavleču Česko do války. Na internetu křik o lháři a úplném dnu

15.01.2023 18:50 | Ze sítí

Babiš hrozí, že Pavel zatáhne Česko do války. Volební výsledky z prvního kola prezidentské volby ještě nejsou známy ani 24 hodin a už naplno běží kolo druhé. Andrej Babiš vyrazil na zteč s billboardy, v nichž hrozí, že jeho protikandidát v přímé volbě prezidenta Petr Pavel zatáhne Česko do války. A na sociálních sítích už se ozývají reakce...

Babiš u silnic slibuje: Nezavleču Česko do války. Na internetu křik o lháři a úplném dnu
Foto: Facebook
Popisek: Billboard Andreje Babiše

Šéf hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš si nechal připravit billboardy, na kterých hrozí, že jeho prezidentský protikandidát Petr Pavel zatáhne Česko do války, zatímco on je diplomat, nikoli voják ve výslužbě, takže by Česko do války v žádném případě nezatáhl.

„Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják,“ napsal doslova v narážce na celoživotní službu Petra Pavla v armádě.

Babišův nový billboard

Někdejší mluvčí Ministerstva zdravotnictví za časů Tomáše Julínka Tomáš Cikrt Babišovi billboard hned upravil.

Po úpravě už Babiš do věta hlásá: „Zavleču Česko do války slov. Jsem Pat a Mat. Ne voják.“

Babišův nový billboard

Lidovecký poslanec Hayato Okamura bez obalu konstatoval, že Babiš lže, když tvrdí, že by Petr Pavel Česko zatáhl do války. Jal se vysvětlovat, že ani Petr Pavel není stoupencem války, jen varuje, že je třeba být připraven na hrozby, které na nás líčí jiní. Momentálně největší hrozbu pro Česko představuje ruský prezident Vladimir Putin, který vedle Slovenska nechal rozpoutat válku. Válku na Ukrajině, kde kvůli tomu umírají muži, ženy i děti. Tlakem celé Severoatlantické aliance bude dobré Putina donutit k jednání a právě pro takovýto tlak a následné jednání má Pavel nejvíce zkušeností jako muž, který NATO řídil jako nejvýše postavený voják.

Babišův nový billboard

Bezpečnostní expert Josef Toman také Babiše nešetřil.

„Prostoduchý chudák svolává sobě rovné,“ poznamenal.

Babišův nový billboard

Investigativní novinář Jaroslav Kmenta, který napsal o Babišovi kritickou knihu „Boss Babiš“, upozornil, že v letech 2013 a 2018 prezidentský kandidát Miloš Zeman šířil strach. Jednou ze sudetských Němců, podruhé z uprchlíků. Babiš teď podle Kmenty kráčí v Zemanových stopách. A dokonce ho překonává.

„V roce 2013 se šířil strach ze sudeťáků. V roce 2018 se hrálo na obavy z migrantů. V roce 2023 se Babiš neštítí šířit strach z toho, že nás generál zavleče do války. Myslím, že tímhle Babiš překonal svého učitele Zemana a udělal další díru na dno, kde už jsme byli. Takže jdeme do suterénu žumpy. Vítejte v kampani, kde jde Babišovi o všechno,“ shrnul.

Babišův nový billboard

Ozval se též ekonomický publicista Miroslav Motejlek. „Poslední karta, která jim zbyla,“ okomentoval Babišův billboard.

Babišův nový billboard

Komentátor serveru Seznam Zprávy novinář Václav Dolejší si položil otázku, zda bude Babiš ochoten klesnout ještě hlouběji.

„Jsem zvědavý, jestli po heslu ‚nezavleču Česko do války‘ sestoupí Andrej Babiš na úplné dno a bude říkat, že Petr Pavel chce verbovat české kluky, aby šli bojovat na Ukrajinu. V řetězových e-mailech přesně tohle už několik týdnů jede…,“ podotkl.

Babišův nový billboard

Novinářka Světlana Witowská napsala, že Andrej Babiš je všelicos, jen ne diplomat.

„Andrej Babiš je ledacos, ale diplomat, jak tvrdí jeho nový  plakát, rozhodně ne. To, co Andrej Babiš předvedl po vyhlášení výsledků voleb, bylo všelijaké, jen ne diplomatické,“ napsala na Twitteru.

Babišův nový billboard

Další novinář, Jan Novotný, upozornil, že nové billboardy Andreje Babiše jsou prakticky k nerozeznání od billboardů Tomia Okamury a Jaroslava Bašty (oba SPD).

Babiš má nové billboardy. Jsou k nerozeznání od Okamury a Bašty,“ napsal.

Babišův nový billboard

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) konstatoval, že Andrej Babiš právě předvedl neuvěřitelnou prasárnu.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

„Neuvěřitelná prasárna od Andreje Babiše! Uvidíme tu nejšpinavější politickou kampaň v historii České republiky,“ konstatoval.

Babišův nový billboard

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…