Babiše by za komunistů mlátili! Hrušínský dodal „důkazy“

05.07.2022 12:57 | Ze sítí

Tentokrát se principál Divadla Na Jezerce opřel do Andreje Babiše a Miloše Zemana za to, co nedělají. Babišovi vyčítá, že nechodí do práce a místo toho si jezdí v „luxusním západním obytňáku“ a dělá „účelovou“ kampaň na prezidenta. Dle Hrušínského by za komunismu byl Babiš zavřen do lochu za příživnictví a byl by mlácen starým Grebeníčkem nebo Zdeňkem Ondráčkem. Pár slov věnoval také tomu, co dělá a nedělá Miloš Zeman, a zakončil své myšlenky úvahou, že kandidát, který nebyl v KSČ, vlastně nemá šanci.

Babiše by za komunistů mlátili! Hrušínský dodal „důkazy“
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Principálova předprázdninová úvaha se týká fenoménu příživnictví. Herec připomíná, jak za socialismu platila pracovní povinnost, takže „kdo se vyhýbal práci, dlouhodobě nechodil do zaměstnání, dával se někým vydržovat, nebo si prostředky k obživě opatřoval nekalým způsobem“ byl stíhán a mohl skončit až na tři roky ve vězení.

Hrušínský má za to, že Andrej Babiš dobře ví, co by s ním soudruzi dělali, kdyby několik měsíců nechodil do práce. „Kdyby místo makání pro lidi objížděl Československou socialistickou republiku v luxusním západním obytňáku a na každém náměstí v každé obci by štval lidi proti vládě a rozvracel lživými výroky socialistickou republiku?“ klade otázku Hrušínský a sám si na ni odpovídá, že by za něco takového Babiš „šel do lochu“.

Kde by ho podle principála mlátili bachaři jako například otec Miroslava Grebeníčka. Hrušínský říká, že by mohl vyprávět právě on nebo „mlátička“ Ondráček; zde ovšem podotkněme, že Zdeněk Ondráček zasahoval na náměstích a v ulicích, nikoliv ve věznicích.

„Tam by ho bachaři tak dlouho mlátili, vyslýchali a mučili by ho tak krutě, že by jim třeba nakonec raději podepsal i spolupráci a byl by z něj tak nejen komouš, ale i estébák a donašeč. Udavač Andrej. Nebo myslíte, že jim podepsal spolupráci bez mučení a mlácení – dobrovolně – jen za nějaké výhodičky? Odpovězte si sami,“ maluje Hrušínský fantazii, co by Andrej Babiš udělal.

Ředitel divadla šéfovi opozice vyčítá, že nechodí do práce. „Za kterou mu český stát platí cca 100 tisíc korun měsíčně,“ podotýká. „Místo toho objíždí v západním luxusním obytňáku republiku a buntuje proti vládě. A všichni se teď diví, že hnutí ANO má vysoké volební preference,“ zmínil opět premiérův vůz divadelník.

„S trochou nadsázky by se dalo říct, že Andrej od jara každý den slibuje českým seniorům sadu levných hrnců, modré z nebe, ještě hlubší rozvrat státních financí, dokonce i rychlé ukončení války na Ukrajině a konec přílivu uprchlíků, když Ukrajině přestaneme pomáhat. To všechno za to, že ho důchodci zvolí prezidentem České republiky,“ přirovnal Hrušínský Babiše pro změnu už ke kapitalistickým zločincům. A dodal, že za tyto praktiky Babiše ovšem žádný trest nečeká, ačkoliv prý Babiš vede „účelovou prezidentskou kampaň v pracovní době“ a je „obžalovaný imigrant, který neumí ani pořádně česky“.

A že se někdo takový v „civilizované zemi“ nemůže stát prezidentem? „Vždyť současný prezident také většinou nepracuje – tenhle dokonce už 9 let, nedodržuje ústavu, lže, kudy chodí, a porušuje všechno, co se zavázal pro republiku vykonávat, nalévá se v pracovní době alkoholem jak ruský mužik, uděluje prezidentské milosti vrahům a kamarádům zlodějům a podle svých vlastních slov místo práce zažívá na zámku v Lánech tzv. pyžamové dny,“ připomíná Hrušínský Miloše Zemana, který je jeho druhým nejoblíbenějším cílem.

Senátoři si podle principála naběhli, když chtěli prezidenta zbavovat pravomocí, takže prezident je bude žalovat a Hrušínský připouští možnost, že by mohl Zeman i vyhrát. „Kam jsme se to, proboha, dostali?“ lomí rukama.

Hrušínský má pocit, že kdo chce být prezidentem, musel být v KSČ; naopak ti, kdo v ní nebyli, jsou téměř diskvalifikováni a nejsou bráni vážně. „Však se kandidáti předhánějí ve zdůrazňování svého vztahu ke KSČ. Odborový předák si okázale váží ‚všech poctivých komunistů‘, rektor univerzity hrdě prohlašuje, že do KSČ vstoupil už v 19 letech, paradoxně ani pan generál by nikdy nedosáhl na vysokou funkci v NATO, kdyby kdysi nebyl členem KSČ. Zní to sice absurdně, ale opravdu je to tak,“ argumentuje herec členstvím ve straně u generála Pavla a Tomáše Zimy a také slovy Josefa Středuly.

„Bez členství v komunistické straně by nemohl být v ČSSR vojákem z povolání, a bez toho by později nebyl ve vysoké vojenské funkci v NATO,“ shledává Jan Hrušínský a raději už tyto úvahy ukončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…