Babišova vláda má v plánu poslední setkání a závěrečnou tiskovou konferenci

17.12.2021 6:50

Ministři končící menšinové vlády ANO a ČSSD dnes absolvují poslední setkání ve Strakově akademii. Premiér Andrej Babiš (ANO) po jeho skončení plánuje závěrečnou tiskovou konferenci s vicepremiéry za jeho hnutí Karlem Havlíčkem a Alenou Schillerovou a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO).

Babišova vláda má v plánu poslední setkání a závěrečnou tiskovou konferenci
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

Ministerstvo zdravotnictví ve čtvrtek rozhodlo, že lhůta pro posilující dávku očkování proti nemoci covid-19 se pro všechny lidi v Česku starší 18 let zkrátí ze šesti na pět měsíců od 19. ledna. Pro starší 45 let se lhůta zkrátí už ode dneška a pro starší 35 let 5. ledna.

Babiš ve středu uvedl, že zkrácení lhůty pro podání posilující dávky vakcíny je potřebné kvůli šíření varianty koronaviru omikron. Lidé starší 55 let se nyní mohou přeočkovat pět měsíců po dokončeném očkování, ostatní lidé až po šesti měsících.

Kabinet ANO a ČSSD podal demisi 11. listopadu, od té doby vykonává z pověření prezidenta Miloše Zemana prozatímně svou funkci do jmenování nové vlády. Skončí přibližně po třech a půl letech. Ministry kabinetu Petra Fialy (ODS) jmenuje Zeman dnes v 11:00 v Lánech, zhruba hodinu po poledni se chystají ve Strakově akademii poprvé zasednout. V dnešních odpoledních hodinách a v sobotu pak bude členy vlády Fiala uvádět do úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…